OMNIA csm husi tenis

1.400 ţigarete şi 6 litri votcă confiscate la Punctul de Trecere al Frontierei Albița!

februarie 10th, 2016 | de Husi pe surse
1.400 ţigarete şi 6 litri votcă confiscate la Punctul de Trecere al Frontierei Albița!
Local

 

În P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse în spatele lăzii de scule din cabina unui ansamblu de vehicule, produse accizabile, pe care un bărbat intenţiona să le introducă ilegal în România.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

În ziua de 9 februarie a.c., în jurul orei 22.00, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, Nicolae E., cu cetăţenie română şi R. Moldova., în vârstă de 25 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculelor şi persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, cantitatea totală de 1.400 ţigarete şi 6 litri votcă marca “Nemiroff”, de provenienţă Duty-Free, ascunse în spatele lăzii de scule din cabină şi între cabină şi remorcă.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii produselor accizabile în valoare totală de 360 lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

IMG2 (1)IMG4 (1)IMG1IMG3 (1)

Documente false depistate la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un tânăr care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 9 februarie a.c., în jurul orei 16.00, pe sensul de intrare în ţară din P.T.F.Albiţa – judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul român Ion M., în vârstă de 24 de ani.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului, prezentate la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentele (certificat şi talon) nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind falsuri.
Cu privire la cele constatate, Ion M. a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că documentele prezentate la control sunt false, întrucât de inspecţia tehnică a autoturismului s-a ocupat o cunoştinţă a sa.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

 

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui: Inspector principal de poliţie MIRICĂ IRINA

Comments

comments