OMNIA

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului

iunie 7th, 2018 | de Husi Pe Surse
5 iunie – Ziua Mondială a Mediului
Local

Ziua mondială a mediului înconjurător este marcată, în fiecare an, la 5 iunie. Cu acest priej, în peste 100 de ţări sunt organizate diferite manifestări pentru responsabilizarea oamenilor precum și a factorilor decizionali cu privire la problemele actuale de mediu.

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) este autoritatea globală de mediu, la nivel mondial, care stabileşte agenda globală de mediu şi promovează implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în cadrul ONU.

Elevii Colegiului Național ”Cuza Vodă”, Huși, au sărbătorit, această zi importantă din calendarul evenimentelor ecologice, printr-o acțiune de voluntariat în urma căreia s-au adunat materiale reciclabile (maculatură și PET), care au fost trimise către centrul local de reciclare.

S-au strâns 720,8 kg de maculatură și 17,5 kg de PET.

 

„Vrem să arătăm, prin acest gest simplu, dar important pentru mediu, că gestionarea proastă a deșeurilor, produse în propria noastră gospodărie, va avea consecințe dramatice asupra generațiilor viitoare, dacă nu luăm atitudine. Cantitatea de plastic, care se produce zilnic, este uriașă comparativ cu cantitatea reciclată. De asemeni, tăierea arborilor pentru industria de celuloză și hârtie, periclitează echilibrul natural și modifică compoziția aerului pe care îl inspirăm. Dispariția pădurilor, arborilor, conduce la perturbări mari ale climei, structurii biotopurilor și a biocenozelor, cu consecințe grave asupra stării de sănătate.”

 

 

Comments

comments