OMNIA csm husi tenis

9 Decembrie – Ziua Internationala Anticoruptie – Eveniment public la Albita

decembrie 9th, 2015 | de Husi pe surse
9 Decembrie – Ziua Internationala Anticoruptie – Eveniment public la Albita
Economie

Cu prilejul sarbatoririi zilei de 9 decembrie – Ziua Internationala Anticoruptie va avea loc, miercuri, 9 decembrie 2015, incepand cu orele 10.30, in Punctul de trecere a frontierei Albita, respectiv Leuseni, un eveniment public comun Directia Generala Anticoruptie – Centrul National Anticoruptie din Republica Moldova.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Cu aceasta ocazie sunt distribuite materiale promotionale si sunt informati cetatenii care tranziteaza cele doua puncte de frontiera cu privire la implicarea acestora in lupta anticoruptie.

Ziua Internațională Anticorupție, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 9 decembrie, a fost inițiată la 31 octombrie 2003 prin „Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției”.

Data de 9 decembrie a fost stabilită ca Ziua Internațională Anticorupție începând cu anul 2006, prin rezoluția 58/4 a Adunării Generale a ONU, prin care Adunarea a adoptat Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției.[2]

Ziua Internațională Anticorupție are ca obiectiv promovarea principiilor etice, integritatea, transparența și responsabilitatea asupra propriilor acțiuni în afacerile publice, cât și în cele private.

România a semnat Convenția la data de 9 decembrie 2003 la Merida și ratificat-o prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004.

Republica Moldova a semnat Convenția la data de 28 septembrie 2004 și a ratificat-o prin Legea nr.158-XVI din 6 iulie 2007.

Comments

comments