OMNIA csm husi tenis

Hușeni, aflați cum se calculează taxele și impozitele locale în acest an!

februarie 12th, 2016 | de H PS
Hușeni, aflați cum se calculează taxele și impozitele locale în acest an!
Local

Reprezentanții Primăriei Huși au publicat pe site-ul oficial modul în care se calculează în acest an taxele și impozitele locale.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Primăria Municipiului Huși informează contribuabilii persoane fizice care au în proprietate bunuri mobile și/sau imobile că, începând cu data de 01.01.2016, impozitele și taxele locale sunt calculate în baza noului Cod Fiscal aprobat prin Legea 227/2015.

Acest material explicativ a fost publicat pe prima pagină a site-ului oficial ( www.primariahusi.ro ).

Pentru Impozitul pe clădiri persoane fizice reprezentanții Primăriei Huși au menționat cotele de impozitare aplicabile pentru clădirile rezidențiale și anexe, clădirile nerezidențiale și clădirile nerezidențiale utilizate pentru activităti din domeniul agricol : ” Coeficienții utilizați în stabilirea valorii de impozitare au rămas la același nivel, cu excepția coeficientului de transformare (utilizat atunci când suprafața construită desfăsurată la sol a clădirii nu poate fi determinată, ex. apartamente amplasate în blocuri de locuințe), majorat prin lege de la 1,2% la 1,4%. Impozitul pentru clădiri nerezidențiale și clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice utilizate pentru activităti din domeniul agricol a fost introdus începând cu anul 2016 prin noul Cod fiscal.

Impozitul pe mijloace de transport – calculat la nivelul anului precedent, la fel ca impozitul pe terenuri, dar cu o diferență indusă de modificările aduse de noul Cod fiscal. Reprezentanții Primăriei Huși au exemplificat toate cele 3 situații : terenuri situate în extravilan (nu s-a schimbat nimic fată de anul precedent), terenuri cu construcții situate în intravilan și terenuri de altă categorie situate în intravilan (coeficient de corecție 4).

În cazul impozitului pe terenul cu construcții situat în intravilan, diferență în plus se datorează faptului că se calculează raportat la întreagă suprafată, indiferent ce porțiune din ea este ocupată de construcții. ” spun reprezentații Primăriei Huși.

Pentru a înțelege cât mai bine modul de impozitare pe anul acesta, vă sfătuim să analizați amănunțit documentul aflat pe site-ul oficial al Primăriei Huși.

Comments

comments