OMNIA csm husi tenis

Analiza sedinta Consiliu Local Husi

octombrie 8th, 2015 | de Husi Pe Surse
Analiza sedinta Consiliu Local Husi
Local

Aleşii huşeni au votat, ieri, o rectificare de buget care presupune, printre altele, alocarea de fonduri pentru plata personalului a trei grădiniţe şi norma de hrană a poliţiştilor locali. De asemenea, s-au aprobat creditele de angajament pentru două proiecte care vizează străzile Şara şi Călăraşi.

Discuţii aprinse, dar şi proiecte aprobate în timp relativ scurt. Aşa poate fi caracterizată şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local (CL) Huşi, care s-a desfăşurat în absenţa primarului Ioan Ciupilan, dar şi a altor aleşi.
Trebuie spus că, în aproximativ o oră, au fost votate patru dintre cele cinci proiecte de hotărâre supuse dezbaterii. După alegerea preşedintelui de şedinţă, în persoana lui Mihai Ioachim (PNL), s-a trecut la stabilirea ordinei de zi. Unul dintre cele mai importante puncte, care a primit votul favorabil al aleşilor locali, a vizat rectificarea bugetului local – etapa octombrie, cu excepţia Capitolului 67, care prevedea majorarea capitalului social al SC Parcuri Verzi SRL.
Potrivit reprezentanţilor primăriei, rectificarea bugetară constă, în principal, în redistribuirea unor sume între unităţi de învăţământ cu personalitate juridică pentru plata drepturilor salariale. Astfel, cele care au înregistrat economii la cheltuielile de personal sunt Colegiul Naţional “Cuza-Vodă” şi Seminarul Teologic “Sf. Ioan Gură de Aur” – 84.000 de lei. În urma avizului dat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, banii au fost alocaţi grădiniţelor cu program prelungit 1, 10 şi 12.
De asemenea, au fost prevăzute fonduri pentru norma de hrană a poliţiştilor locali: “Suma de 42.000 de lei se repartizează în vederea decontării normelor de hrană ale personalului din cadrul Poliţiei Locale, pentru lunile octombrie şi noiembrie 2015, aprobate potrivit hotărârii CL Huşi din data de 27 august”.
A fost prevăzută şi suma de 24.000 de lei, care reprezintă “cheltuieli pentru intabularea locuinţelor construite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, conform hotărârii CL din 27 august”. Banii au fost obţinuţi în urma diminuării fondurilor pentru “indicatoare rutiere, cheltuieli de evaluare şi documentării cadastru şi intabulare”.
La acest proiect, Georgeta Giosu (PSD) a ridicat problema încălzirii la Colegiul Naţional “Cuza-Vodă”. Răspunsul a venit imediat de la viceprimarul Aurel Căciulă: “Se cunoaşte şi se va rezolva”.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

“Stadionul este o bombă cu efect întârziat!”

Aleşii locali huşeni au dat aviz favorabil şi proiectului de hotărâre ce prevede aprobarea creditelor de angajament pentru acţiuni multianuale ale bugetului local al municipiului (perioada 2015-2016).
“Având în vedere că în programul de investiţii pe anul 2015 poate fi repartizată numai suma de 30.600 de lei pentru obiectivul de investiţii «Reparaţii şi extindere reţea de canalizare menajeră strada Şara, în municipiul Huşi», iar valoarea totală a obiectivului este de 253.700 de lei, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru demararea procedurilor de licitaţie privind realizarea acestui proiect, este necesară aprobarea creditelor de angajament pentru diferenţa de 223.100 de lei”, au susţinut reprezentanţii municipalităţii huşene.
Viceprimarul Aurel Căciulă a adăugat că se speră şi la o asfaltare a acestui drum, până la finalul anului sau anul viitor.
Un alt punct de pe ordinea de zi care a trecut repede a fost cel referitor la “Realizare îmbrăcăminţi bituminoase uşoare strada Călăraşi (obiect 2), municipiul Huşi”.
“Având în vedere că în programul de investiţii pe anul 2015 poate fi repartizată numai suma de 248,100 de lei, iar valoarea totală a acestui obictiv este de 455,200 de lei, pentru demararea procedurilor de licitaţie este necesară aprobarea creditelor de angajament pentru acţiuni multianuale pentru diferenţa de 207,100 de lei”, a motivat Primăria Huşi.
Consilierul Liviu Iacob (PNL) a ridicat problema ştrandurilor de la Recea: “Având în vedere că populaţia cere, iar clima este într-o permanentă încălzire, vă rog să transmiteţi domnului primar să aibă în vedere reabilitarea ştrandurilor de la Recea”. “Voi transmite”, a răspuns vicele.
Punctul care a stârnit cele mai aprinse discuţii a fost proiectul de hotărâre care viza aprobarea majorării de capital al SC Parcuri Verzi SRL Huşi. Dacă reprezentanţii primăriei susţineau proiectul în vederea efectuării de lucrări de reparaţii la stadion, liberalii, prin vocea lui Liviu Iacob, au avut un alt punct de vedere: “Suntem alături de dumneavoastră în modernizarea stadionului, însă aveţi alocaţi bani din luna mai, de ce nu aţi făcut reparaţii? De ce nu aţi cheltuit acei bani? PNL nu va vota acest proiect!”.
După discuţii aprinse, a intervenit Nicoleta Rotariu (PNL), care a făcut apel la calm şi înţelegere: “Eu sunt un susţinător al sportului. La stadion sunt, într-adevăr, foarte multe probleme: tribuna trebuie reparată, baia este insalubră, necesită lucrări ample, la fel şi vestiarele. Stadionul este o bombă cu efect întârziat! Sunt echipe de copii care se antrenează acolo şi care au adus acasă diplome cu care Huşul se mândreşte. Trebuie să găsim metoda corectă şi legală ca să reparăm stadionul cap-coadă”. Supus la vot, proiectul a fost respins!

Sursa obiectivvaslui.ro

Comments

comments