Andrei Neculau, un tanar de 23 de ani, a ajuns sa vada statutul de „barman” dincolo de o simpla meserie.
Dupa primul an de facultate, acesta a inceput sa lucreze ca barman intr-un local di
n lasi. De-a lungul anilor, acesta a adunat experienta si a invatat tot felul de trucuri in acest domeniu. Cu toate ca nu are cursuri de barman, Andrei a ajuns la un nivel destul de inalt si evolutia lui a fost una vizibila. Fiind un tanar comunicativ, caruia ii place sa fie tot timpul activ, acesta a ajuns sa se integreze usor in colectivul echipei restaurantului Omnia.
„Meseria de barman inseamna pentru mine mai mult decât o simpla meserie. Vin cu inima deschisa la munca si asta conteaza foarte mult, pentru ca se vede in relaţia cu clientii.”
Tanarul barman a invatat pe parcurs tot felul de retete de bauturi si unele dintre ele le-a facut acasa, dobândind experienta prin propriile puteri.
Pe langa pasiunea pentru cocktail-uri si impresionantele bauturi, Andrei a inceput de curând sa observe ca are o afinitate pentru fresh-uri.
„Mi s-a parut o idee foarte buna. Am facut retetele, am aproximat gramajul si astfel am adus in local o noua secţiune in meniuri. Variatia de fresh-uri care a fost introdusa are foarte multe avantaje, intrucat vitaminele si proteinele din fructe sunt benefice atat cat pentru copii, cat si pentru adulti.”
Recomandam cu încredere rețeta zilei in materie de freshuri. Oferim clienților noștri „miracle drink”care poate face minuni cu sănătatea noastră daca este baut constatat.
Organismul absoarbe mai eficient nutrientii dintr-un suc de sfecla rosie, mar si morcovi decat daca mananci legumele ca atare.
Luate separat, mărul, morcovul şi sfecla roşie, sunt extrem de sănătoase, au foarte multe vitamine şi minerale, însă consumate împreună, sub formă de suc, reprezintă o adevărată băutura miraculoasă cu multiple beneficii pentru sănătate, însă remarcabil este rolul anticancerigen. Un singur pahar cu suc de morcov, măr şi sfecla roşie, băut pe zi, curăţă organismul de toxine, menţine sănătatea ficatului şi a rinichilor, ameliorează şi chiar tratează acneea şi alte boli de piele, protejează stomacul de ulcer şi reduce riscul constipaţiei, previne cancerul de plămân şi cel de sân.
Recomandam un singur pahar cu suc proaspăt din morcov, măr şi sfeclă roşie sa se consume într-o zi pentru a-şi face efectele benefice pentru sănătate, însă puteti să consumaţi o cantitate mai mare din această băutură extrem de delicioasă. Puteţi varia după bunul plac cantităţile de morcov, măr şi sfeclă, însă este obligatoriu că băutura să le conţină pe toate. Astfel, dacă vă place mai dulce, adăugaţi mai mulţi morcovi, dacă preferaţi sucul mai acrişor, stoarceţi mai multe mere şi tot aşa. În plus, puteţi dilua sucul concentrat cu apă, însă aveţi grijă pentru că merele oxidează rapid şi trebuie să consumaţi sucul în maxim două ore. Pentru a prelungi valabilitatea acestei băuturi puteţi adăuga şi suc de lămâie, care previne oxidarea nutrienţilor din fructe şi legume
– Sfecla roşie conţine o cantitate generoasă de vitamine din grupul B (B1, B2, B3), vitamina C, acid folic şi betalaină, un antioxidant puternic, cu un rol puternic în detoxifiere şi în prevenţia bolilor ficatului, chiar şi în cazul cirozei. Sucul de sfeclă roşie mai conţine magneziu, fosfor, sodium, potasiu şi calciu, dar şi cupru, seleniu, zinc, fier şi mangan. Sarurile de magneziu, potasiu şi sodiu acţionează benefic asupra sistemului vascular circulator, iar magneziul împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge. Sucul de sfeclă roşie conţine şi iod, cunoscut pentru efectele sale benefice asupra glandei tiroide.
– Mărul şi, mai cu seamă sucul din mere,este un detoxifiant general foarte eficient, cu reale efecte asupra digestiei, datorită pectinei, un tip de fibră care ajută la eliminarea toxinelor din intestin, înainte ca acestea să fie filtrate de ficat. Merele conţin nutrienţi valoroşi, precum vitamina A, vitamine din complexul B-urilor, vitaminele C, E, K, acid folic, zinc, magneziu, fier şi calciu.
– Morcovul este o sursă excelentă de vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina K, biotină, fibre, potasiu şi tiamina, cu efecte remarcabile asupra sănătăţii pielii şi a inimii, clarităţii vederii şi în sănătatea colonului. Numeroase studii de specialitate au descoperit că un consum regulat de morcovi poate conduce la reducerea riscului de cancer mamar, pulmonar şi de colon, cu până la o treime. Proprietăţile antitumorale s-ar datora unui compus care se regăseşte în morcovi, numit falcarinol, cu impact anticancerigen asupra organismului.