Dupã sapte ani de la obtinerea finantãrii si, respectiv, patru ani, de la turnarea fundatiei, construirea celor 64 de apartamente ANL, de pe “Soseaua Husi-Iasi”, care ar fi trebuit receptionate încã din 2011, pare cã s-a “dezmortit”, primind anul acesta banii promisi de ANL Bucuresti. Dacã suma va fi alocatã integral, spun autoritãtile locale, atunci constructorul ar putea finaliza lucrarea chiar la sfârsitul acestui an, fapt care ar face ca pentru 5% din multimea de huseni, solicitanti de locuinte sociale, sã se rezolve o mare problemã.. La trei dintre cele patru scări lucrează firma huşeană Recon SA, iar la a patra, Strud Construction, care a subcontractat de la Ceracons SA Huşi.
La Huşi, în ultimii ani, peste 1.700 de familii au solicitat locuinţe de la primărie, dar nicio cerere nu a fost soluţionată pentru că lucrările la cele două blocuri ANL au fost sistate încă din 2012.
Specialistii, medici îndeosebi, pot primi o locuintã, ca sã rãmânã la Husi!
De-a lungul timpului, una dintre cele mai mari probleme ale administratiei husene a fost reprezentatã de lipsa locuintelor sociale. Si la momentul de fatã, spun alesii, sunt peste 1200 de solicitãri în sertarele Primãriei, din partea tinerilor. De altfel, din aceste apartamente ANL care urmeazã sã fie date “la cheie”, alesii au spus în repetate rânduri cã ar trebui rezervate pentru specialisti (medici, îndeosebi) câteva dintre ele. “Avem mare nevoie de medici, dar acestia nu rãmân la noi, dacã nu li se asigurã o locuintã. S-ar putea chiar stabili aici, cu tot cu familii, dacã ar avea conditii. Unii medici, stim cu totii, poate nu îndeplinesc acele criterii si nu fac un punctaj care sã le permitã sã ocupe o locuintã ANL, dar trebuie avut în vedere acest aspect si Primãria, împreunã cu consilierii, sã prevadã niste conditii speciale, care sã încurajeze specialistii sã rãmânã la Husi”, au spus alesii locali.
Sursa vremeanoua.ro