OMNIA csm husi tenis

Anton Fabian Patraș – un hușean de 17 ani olimpic național la fizică.

februarie 4th, 2016 | de Husi pe surse
Anton Fabian Patraș – un hușean de 17 ani olimpic național la fizică.
Local

Anton Fabian Patras, un tanar husean, pare a fi un viitor fizician. Pana la varsta de  16 ani, are in portofoliul sau 3 participari la Olimpiada de fizica, etapa nationala. Inca din clasele gimnazi111111ale s-a remarcat local, apoi judetean si ulterior, cu multa munca si pasiune, a ajuns sa reprezinte pe podium orasul nostru. Pentru Fabian, pe langa concursurile castigate, cele mai importante sunt cele doua medalii de argint si una din bronz.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

„Sunt ca  orice alt copil de varsta mea. Doar ca mie imi place mai mult fizica.”

Inițiativa de a participa la olimpiade a pornit în clasa a VI-a, doamna profesor de fizică Pleşu Tatiana, profesorul lui de la clasă, a intrebat pe cei care se descurcau mai bine dacă vor să participăm la olimpiadă. Aşa a inceput tot pentru Fabian. În clasa a IX-a, când profesorul îndrumător devenise Popa Cristinel, inițiativa a venit de la amândoi, dumnealui ştiind că Fabian are potențial mare şi că se poate califica mai departe.

323Participarea a fost una dificila,pentru că era concurența mare şi Fabian trebuia să lucreze mult, pentru a obtine un rezultat bun la județeană, apoi la națională. Dar a fost făcută cu plăcere.

„Nu mulți ştiau de participarea mea la faza națională. Colegii de clasă şi câțiva alți prieteni m-au felicitat, nimic special.
Această experiență m-a ajutat din multe puncte de vedere, iar în ceea ce
privește școala- domnii profesori se uită altfel la mine.”1234

Tânărul fizician își dorește să participe în continuare la olimpiada de fizică şi să urmeze o facultate ori în domeniul fizicii, ori în cel al informaticii şi al calculatoarelor.
Tânărul hușean considera ca nu ar fi reușit fără cei doi profesori menționați anterior, familie si prieteni, care l-au susținut și încurajat pe tot parcursul evoluției sale.

„Chiar dacă aş părea un tocilar cu cele 3 calificări ale mele la etapa națională, vă spun că nu sunt. Sunt materii la şcoală pe care nu le suport şi la care nu mă stresez. Îmi place să mă joc pe calculator jocuri de strategie, aventură, exact ca un copil normal de vârsta mea. Sunt pasionat de cubul Rubik.”

Comments

comments