OMNIA csm husi tenis

Anunt important! Husenii rau-platnici vor aparea pe „lista rusinii” a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala

februarie 10th, 2016 | de Husi pe surse
Anunt important! Husenii rau-platnici vor aparea pe „lista rusinii” a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala
Local

Daca aveti restante ce depasesc 99,99 de lei la Fisc, veti aparea obligatoriu in lista debitorilor publicata online de ANAF.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Un ordin ANAF intrat in vigoare inca din 3 Februarie 2016 propune noi reguli pentru lista publica a rau-platnicilor. Pana acum aceasta lista cuprindea, comform legii 161 din 2003, doar persoane juridice. Potrivit noului ordin ANAF persoanele fizice cu datorii la stat vor fi denigrate public pe pagina online a institutiei.

Anexa ordinului 558/2016 ( Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii din 29.01.2016 ) prevede ca „ in vederea descurajarii acumularii de arierate bugetare de catre contribuabili, persoane fizice si juridice, organele fiscale centrale publica pe pagina de internet proprie a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala lista debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.

Nu sunt considerate obligatii fiscale restante:
a) obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata, potrivit legii, daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata prevazut in actul de acordare a inlesnirii;
b) obligatiile fiscale stabilite in acte administrative fiscale a caror executare este suspendata in conditiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) obligatiile fiscale cu termene de plata viitoare stabilite in planul de reorganizare judiciara aprobat in conditiile legii.
Nu fac obiectul publicarii potrivit pct. 1 obligatiile fiscale restante al caror cuantum total este sub urmatoarele plafoane:
a) 1.500 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 1.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 500 lei, in cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv in cazul persoanelor fizice care inregistreaza obligatii fiscale restante si din desfasurarea de activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere;
d) 100 lei, in cazul debitorilor persoane fizice, altele decat cele de la lit.
Cine se califica pentru aceasta lista :

Persoanele fizice : datorii de la 100 de lei in sus.
Firme mici si PFA-uri : datorii de la 500 de lei in sus.
Firme mijlocii : datorii de la 1.000 de lei in sus.
Mari contribuabili : datorii de la 1.500 de lei in sus.

Daca va platiti datoriile, Fiscul are obligatia de a va sterge din lista in decurs de 15 zile.

Comments

comments