OMNIA csm husi tenis

Ar trebui România să accepte propunerea Comisiei Europene si să primească mai mulţi refugiaţi?

septembrie 12th, 2015 | de Husi Pe Surse
Ar trebui România să accepte propunerea Comisiei Europene si să primească mai mulţi refugiaţi?
Extern

În timp ce Comisia Europeană cere României să găzduiască în total 6.351 de imigranţi, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au declarat că preferă un sistem de cote voluntare şi nu obligatorii.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia
Comisia Europeană cere României să găzduiască 6.351 de imigranţi dintr-un total de 160.000 sosiţi în Grecia, Italia şi Ungaria, potrivit unei propuneri de repartizare a acestora, publicată miercuri pe site-ul CE.

Comisia Europeană (CE) a prezentat miercuri o propunere de repartizare între statele membre ale Uniunii Europene a 120.000 de imigranţi sosiţi în Italia (15.600), Grecia (50.400) şi Ungaria (54.000), care au nevoie de protecţie internaţională.

Conform acestei propuneri, România ar urma să primească 4.646 de imigranţi, dintre care 604 din Italia, 1.951 din Grecia şi 2.091 din Ungaria.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat însă miercuri că România este pentru cote voluntare, nu obligatorii.

„Poziţia pe care atât primul ministru, cât şi preşedintele României au exprimat-o este aceea de a prefera un sistem de cote voluntare şi nu cote obligatorii, prin urmare orice fel de propunere a comisiei, orice fel de cifră care ar putea fi avansată este supusă în primul rând procesului analizei interne interinstituţională şi în al doilea rând urmează să fie supusă negocierii între statele membre”, a spus ministrul Bogdan Aurescu, întrebat care va fi decizia României dacă cifra de refugiaţi pe care ar urma să o primească va fi de 6.000, aşa cum s-a vehiculat.

Sursa gandul.info

Comments

comments