OMNIA

Arest la domiciliu pentru 2 tineri huseni acuzati de furt

decembrie 10th, 2018 | de Husi Pe Surse
Arest la domiciliu pentru 2 tineri huseni acuzati de furt
Local

Doi adolescenti huseni au fost condamnati de judecãtori la mãsura educativã a consemnãrii la sfârsit de sãptãmânã pe o duratã de 12 sãptãmâni. Cei doi au fost gãsiti vinovati de furtul unui autoturism Land Rover si conducere fãrã permis. De asemenea, judecãtorii huseni le-au interzis celor doi sã se mai apropie unul de celãlalt la o distantã mai micã de 100 de metri.

Sursa: vremeanoua.ro

Potrivit prevederilor noului Cod de Procedură penală, arestul la domiciliu constă în obligaţia inculpatului de a nu-şi părăsi locuinţa fără a avea permisiunea organului judiciar care a dispus măsura (sau în faţa căruia se află cauza).
Măsura este luată pe o perioadă determinată, iar inculpatul este obligat să se supună restricţiilor stabilite de organul judiciar.
Obligaţiile unui inculpat pe durata arestului la domiciliu sunt:
• să se prezinte – ori de câte ori este chemat – în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;
• să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii familiei acesteia, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martorii/experţii şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar.
Pe durata arestului, se poate dispune ca un inculpat să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.
În cazul încălcării cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor, se poate dispune arestarea preventivă.
Totuşi, există şi cazuri în care un inculpat îşi poate părăsi locuinţa. Pentru asemenea permisiuni, un inculpat trebuie să facă o cerere scrisă motivată.

Comments

comments