OMNIA

Arunci gunoi ? Primarul te viziteaza ! Idee inedita pentru rezolvarea problemei gunoiului !

octombrie 5th, 2017 | de Husi Pe Surse
Arunci gunoi ? Primarul te viziteaza ! Idee inedita pentru rezolvarea problemei gunoiului !
Local

Localnicii din comuna vasluiana Hoceni au dat o lectie de viata tuturor romanilor. În comuna primarul a introdus colectarea selectivă, iar dacă găsea  gunoi aruncat aiurea facea investigație până află al cui e, poi îl punea într-un colet și-l trimitea prin poștă vinovatului.

”În momentul în care sunt găsite astfel de pungi, este imposibil să nu găsim o chitanţă sau factură pe numele proprietarului. De regulă, nu este vorba de gunoi menajer, ci de alte deşeuri, însă nu considerăm normal ceea de fac. De aceea, le trimitem prin poştă aceste pungi, iar oamenii se laudă către vecini, înainte de a le desface, că au primit ajutoare de la Uniunea Europeană. Este o metodă foarte eficientă prin care localnicii renunţă, uşor-uşor, la astfel de practici nu tocmai corecte”.

Sursa:  <<news.ro>>

Romania este pe ultimul loc in Europa la reciclarea deșeurilor, iar Comisia Europeană a declarat procedură de infringement împotriva țării noastre deoarece nu reușim să ținem pasul cu normele europene privind gestionarea gunoiului pe care îl producem. Oameni și instituții din alte țări ne somează să ne îngrijim de mediul în care trăim și de aerul pe care îl respirăm, dar noi continuăm să ne purtăm ca și cum nu ne interesează. Avem proiecte finanțate cu fonduri europene pe care le-am implementat greșit sau pe care le-am abandonat pe parcurs. Avem rampe de gunoi provizorii care se prăbușesc peste cursuri de apă. Avem râuri și păduri pline de PET-uri, pungi de plastic și ambalaje. Avem sute de localități din mediul rural în care nu există serviciu de colectare a gunoiului, iar oamenii sunt lăsați să arunce deșeurile la voia întâmplării.

 

Comments

comments