Ca în fiecare an Clubul Rotary Huși susține performanța în educație. Ajuns la a IX -a ediție, proiectul „Asociația Club Rotary Huși sustine performanța în educație” s-a desfasurat vineri, 18 decembrie 2015, incepand cu orele 18.00, la Sala Primariei Huși.
Spectacolul s-a desfasurat in trei etape.
Evenimentul a fost deschis de trupa Brass Band Rotaria din Vaslui. Cei 30 de copii, impreuna cu dirijorul lor, Romeo Talmaciu, care au impresionat publicul cu un repertoriu de melodii traditionale si de Craciun in stil fanfara, reusind sa transpuna o veche indeletnicire a stramosilor nostri vis-a-vis de instrumentele muzicale.
„Anual, in perioada sarbatorilor ne adunam sa incercam sa scoatem performanţa in fata si cei mai buni tineri huseni. Va multumesc ca sunteti alaturi de noi, caci fara dumneavoastră ar fi fost foarte greu sa realizam acest proiect.
Este un proiect de suflet pentru Club Rotary care anual incearca sa promoveze cat mai multi tineri. Incercam sa ne implicam in comunitate prin diferite activitati umanitare si de promovare a elitelor. Ma bucur ca numarul premiilor si a participarilor la olimpiadele nationale creste anual. Felicitari tinerilor, profesorilor, parintilor, dar si directorilor celor doua scoli- Colegiul National ‘Cuza Voda’ si Colegiul Agricol ‘Dimitrie Cantemir’ pentru ca tin calitatea invatamantului la un nivel foarte ridicat.
Trebuie sa fim mandri ca avem asa tineri si vrem ca la anul sa umplem scena de copii premianţi.”
Melinte Ciprian – Presedinte in exercitiu Rotary Club Husi
” Felicitări pentru ca dumneavoastra cultivati educatia, stiinta , incurajati viitorul si noi va asiguram ca ne ocupam de viitor in continuare. ” prof. Artene Irimia – Director Colegiul Agricol D.Cantemir
Seara a fost incheiata de actorii de la Teatrul „Victor I. Popa” din Barlad, cu o piesa clasica de teatru in trei acte, intitulata „Take, Ianke si Cadir”.
Piesa a fost scrisa de Victor Ion Popa si in premierea sadin 1938 a jucat si actorul husean Alexandru Giugaru, piesa fiind un succes continuu.
„Take, Ianke si Cadir” este o comedie devenită clasică, aparţinând literaturii interbelice şi aducând în scenă o temă de mare actualitate: relaţiile inter-etnice dintre un român, un evreu şi un turc. O piesă despre toleranţă, prietenie şi dragoste. Un spectacol în care evoluează trei monştri sacri ai teatrului românesc.
Fiți la curent cu știrile din Huși folosind butonul follow pe Facebook !!!
GALERIE FOTO:
Scurt istoric Rotary International
Rotary este o organizatie a oamenilor de afaceri si reprezentantii diferitelor profesii din intrega lume care considera importanta asigurarea de servicii umanitare, care incurajeaza inalte standarde etice in toate domeniile de activitate si ajuta la mentinerea pacii, precum si la stabilirea de relatii de buna intelegere intre popoare. Rotary intruneste aproape 1.2 milioane de membri de ambele sexe, in 28.000 de cluburi din 154 de tari, in 35 de zone geografice. Rotary uneste oamenii indiferent de rasa, credinta si convingeri politice, intr-o atmosfera de cooperare. Rotary a luat fiinta pe 23 februarie 1905, odata cu formarea clubului Rotary din Chicago, Illinois, S.U.A.. in calitatea sa de prima organizatie de ajutorare din lume, Rotary a fost fondat de catre avocatul Paul P. Harris.
Rotary International reprezinta asociatia tuturor cluburilor Rotary din lume, avand drept principal motto: „Ajutor mai presus de sine”. Cele trei obiective ale lui Rotary International sunt incurajarea, extinderea si supravegherea activitatii Rotary in intreaga lume, precum si coordonarea si conducerea in general a activitatilor internationale. Cluburile Rotary sunt grupate pe zone geografice – numite districte Rotary, avand in frunte un guvernator care, pe o perioada de un an, devine functionar al lui Rotary Interantional, in acelasi timp reprezentand Consiliul Central al organizatiei. in prezent exista mai mult de 515 districte Rotary in intreaga lume, grupate in sase regiuni, una dintre ele fiind CEEMA (cuprinzind Europa Continentala, zona mediteraneana rasariteana, precum si Africa). in zonele unde nu exista districte, Rotary este organizat sub forma de zone speciale de extindere.
In Romania, Rotary International a venit prima oara in 1929. Atunci au fost create cluburi la Bucuresti si Timisoara ce au desfasurat o activitate in principal axata pe ingrijirea sanatatii copiilor si de integrare in societate a tinerilor cu handicap sau bolnavi.