OMNIA csm husi tenis

Astăzi a început simularea Evaluării Naționale pentru elevii hușeni de clasa a VIII-a. Prima probă: Limba și literatura română.

februarie 22nd, 2016 | de Husi pe surse
Astăzi a început simularea Evaluării Naționale pentru elevii hușeni de clasa a VIII-a. Prima probă: Limba și literatura română.
Educatie

Elevii hușeni de clasa a VIII-a încep, astăzi 22 februarie, simulările examenelor de Evaluare Națională  prima probă, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, fiind la Limba și literatura română.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează şi în acest an şcolar simulări ale examenelor naţionale pentru elevii care finalizează ciclurile gimnazial şi liceal: Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a şi examenul naţional de Bacalaureat.

Luni, peste 400 de elevi hușeni înscrişi în clasa a VIII-a, încep simulările pentru Evaluarea Naţională, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi, 23 februarie, se va desfăşura proba de Matematică, iar miercuri, 24 februarie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 4 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, Inspectoratul Scolar Judeţean Vaslui va lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar modelelor publicate pe site-ul dedicat, încă din luna noiembrie a anului trecut. Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de evaluare, dar parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din fiecare unităţile de învăţământ dîn Huși , unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional.

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2015-2016:

Limba şi literatura română – 7 martie;
Limba şi literatura maternă – 8 martie;
Proba obligatorie a profilului – 9 martie;
Proba la alegere a profilului şi specializării – 10 martie.

Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 18 martie.

Obiectivele simulării examenelor naţionale sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul claselor a VIII-a şi a XII-a, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea actului educaţional, precizează Ministerul Educației într-un comunicat de presă publicat pe edu.ro.

 

Comments

comments