OMNIA csm husi tenis

ATENȚIE HUȘENI! Legea care interzice complet fumatul în spaţiile publice închise este constituţională şi va fi promulgată curând.

ianuarie 28th, 2016 | de Husi pe surse
ATENȚIE HUȘENI! Legea care interzice complet fumatul în spaţiile publice închise este constituţională şi va fi promulgată curând.
Național

Legea care interzice complet fumatul în spaţiile publice închise este constituţională, au decis astăzi judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR), care au respins sesizarea mai multor parlamentari. Astfel, aceasta va putea fi promulgată în curând de preşedintele ţării. Potrivit documentului adoptat recent, prin vot decisiv, de Camera Deputaţilor, fumatul va fi interzis complet în toate spaţiile publice închise, inclusiv în baruri, discoteci şi restaurante, precum şi în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Legea antifumat este constituţională, au decis miercuri judecătorii CCR în unanimitate, respingând sesizarea formulată de 33 de senatori, care au susţinut că, prin definirea spaţiului public închis, acest act normativ introduce o formă de discriminare.

udecătorii CCR au respins cu unanimitate de voturi sesizarea de neconstituţionalitate depusă pe 21 decembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din CCR.

Cei 33 de senatori care au semnat contestarea au susţinut că raţiunea sesizării Curţii Constituţionale „nu vizează interzicerea fumatului în spaţiile publice, ci vizează definiţia «spaţiului public închis»”. În documentul înaintat Curţii Constituţionale se precizează că prin definirea spaţiului public închis ca orice spaţiu destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate, legea introduce o formă de discriminare.

Iniţiatorii sesizării susţin, în documentul citat, că prin aplicarea legii antifumat se creează o discriminare între persoanele aflate în stare de detenţie în penitenciare de siguranţă şi cele aflate în tranzit într-un aeroport, cărora le este permis să fumeze într-un spaţiu public închis, şi ceilalţi cetăţeni fumători.

Comments

comments