OMNIA

Au fost aleși elevii pentru proiectul “Bacalaureatul, pașaport pentru viață!”

octombrie 12th, 2017 | de Husi Pe Surse
Au fost aleși elevii pentru proiectul “Bacalaureatul, pașaport pentru viață!”
Local

Comisia de selecție a elevilor din cadrul proiectului “Bacalaureatul, pașaport pentru viață!”, derulat de Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși, și-a ales grupul țintă. Acesta este reprezentat de 194 de elevi din clasele IX-XII, care vor fi beneficiari direcți.

Sursa: <<obiectivvaslui.ro>>

Amintim că,proiectul are ca obiective îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat, reducerea ratei de abandon școlar și, creșterea ratei de absolvire. El se derulează pe o perioadă de patru ani în cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentru Licee finanțate prin Proiectul privind învățământul secundar/ROSE. Valoarea grantului este de 150.000 de euro.

În cadrul grantului sunt prevăzute 3 categorii de activități: activități pedagogice și de sprijin, activități extra-curriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional. În prima categorie sunt incluse activități de remediere, consiliere, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare și orientare în carieră, dezvoltarea de abilități socio-emoționale, precum și activități specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activități cuprinde vizite de studiu, tabere de educație non-formală și ateliere de lucru părinți – elevi.

Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE), în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de Împrumut (Proiectul privind învățământul secundar) între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington în 17 aprilie 2015, și se desfășoară în intervalul 2015 — 2022.

 

Comments

comments