OMNIA csm husi tenis

Autoritatile se implica in refacerea mormintelor distruse de la Cimitirul Evreiesc din Husi

aprilie 5th, 2019 | de Husi Pe Surse
Autoritatile se implica in refacerea mormintelor distruse de la Cimitirul Evreiesc din Husi
Local

Prefectul Judeţului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, s-a deplasat la Huși, pentru o evaluare a pagubelor produse în urma distrugerii celor 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din localitate.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost însoțit de preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, deputatul Silviu Vexler, reprezentantul în Parlament al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Adrian Solomon și deputatul Aurel Căiciulă.
Aceștia au avut o întâlnire și cu primarul Ioan Ciupilan, urmând să stabilească o serie de măsuri pentru repararea monumentelor distruse.
„Structurile Ministerului Afacerilor Interne tratează cu deosebit interes această situație. În momentul de față există un dosar în lucru la IPJ Vaslui, sub coordonarea unui procuror. Este vorba despre un fenomen izolat. La noi în judeţ există mai multe cimitire evreieşti, unde nu au existat astfel de acte. În perioada imediat următoare, după ce vom putea interveni acolo, vom găsi soluţiile legale pentru a repara tot ceea ce a fost distrus. Nu ştiu dacă ar trebui să ne pronunţăm vizavi de o acţiune antisemită, întrucât la faţa locului, din informaţiile pe care le-am primit, nu au existat însemne sau înscrisuri pe acele morminte care au fost distruse”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.
Poliţiştii vasluieni cercetează împrejurările în care mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huşi au fost distruse, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală in rem, pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte.
56334676_2189125194643258_4296058556995600384_o

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

DSC_0300

DSC_0301

DSC_0306

DSC_0313

DSC_0319

Comments

comments