OMNIA csm husi tenis

Avram D. Tudosie, fondatorul școlii de vița nobilă din Huși, sărbătorit la 85 de ani la Biblioteca Municipală

martie 16th, 2016 | de H PS
Avram D. Tudosie, fondatorul școlii de vița nobilă din Huși, sărbătorit la 85 de ani la Biblioteca Municipală
Cultural

Sala de lectură a Bibliotecii Municipale “Mihai Ralea” a răsunat cu vocile personalităților marcante ale Municipiului Huși, toate adunate pentru a-l sărbători pe marele cercetător în domeniul viticulturii și vinificației, Avram D. Tudosie.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Bine cunoscutul și stimatul oenolog, a împlinit pe 14 martie vârstă de 85 de ani. Biblioteca Municipală a adunat ieri, 15 martie, în sala de lectură, personalități marcante ale orașului precum eminescologul Theodor Codreanu, profesorii Costin Clit, Teodor Pracsiu și Petrus Andrei, acad. Constantin Toma, scriitoarea Lina Codreanu și mulți alții.

Stimatul cercetător în domeniul viticulturii și vinificației, Avram D. Tudosie a fost lăudat pentru bogata activitate profesională.

” Avram D. Tudosie este un erudit care depăşeşte domeniul în care a activat. Se detaşează la întruniri şi simpozioane prin prestanţă şi modestie ” – Costin Clit

” Aţi întemeiat la Huşi o şcoală de viţă nobilă, e vorba despre nobleţe spirituală ” – Petrus Andrei

” Avram D. Tudosie este un huşean din Oltenia. El este un fel de memorie vie a Liceului Agricol din Huşi, azi Colegiului Agricol «Dimitrie Cantemir». Cel pe care îl sărbătorim astăzi este un vorbitor inegalabil, care are darul de a contamina auditoriul. Se remarcă prin generozitate, altruism, are substanţă şi este foarte sincer ” – Teodor Pracsiu

” Mă consider ucenicul dumnealui. Domnul Avram D. Tudosie ne-a inoculat dragoste pentru viticultură şi cultură. Să nu uităm că a dat Huşului Muzeul Viticol. Este şi rămâne în istoria şcolii ca un om care a clădit ceva frumos şi etern în şcoală ” – Irimia Artene, directorul Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir”

De asemenea, Casa de Cultură “Alexandru Giugaru”, Biblioteca Muncipală “Mihai Ralea”, Colegiul Agricol dar si reprezentanţii Revistei “Lohan” i-au înmânat vestitului oenolog diplome de excelenta.

Comments

comments