OMNIA csm husi tenis

Beneficiile Imprimantelor 3D cu Metal

februarie 25th, 2021 | de husipesurse
Beneficiile Imprimantelor 3D cu Metal
Lifestyle

Atunci când se face referire la tipărirea 3D pe metal, există mai multe tehnologii prin care imprimantele fac posibilă această acţiune.

Imprimantele 3D pe metal

Imprimantele 3D pe metal folosesc diferite procese tehnice, printre care se află şi :

  • -Procesul de pat cu pulbere (EBM, BDJ, SLM);
  • -Sintetizarea selectivă.

De ce sunt imprimantele 3D Metal atât de căutate la ora actuală în mai multe domenii de producţie? Deoarece prezintă avantaje atât pentru producători, cât şi pentru clienţi.

Unele dintre aceste avantaje sunt prezentate în ceea ce urmează, pentru ca imaginea asupra imprimantelor 3D să fie una clară.

Beneficiile pentru producţie ale imprimantelor 3D de metal

Beneficiile imprimantelor 3D de metal pentru producţie sunt numeroase şi foarte importante. Pentru obţinerea unei producţii calitative, se urmăreşte cunoaşterea temeinică şi înţelegerea efectivă a proceselor de tipărire pe metal. Foarte importantă este şi specularea pieţei şi ale oportunităţilor menite să îndeplinească obiectivul final: un produs realizat perfect, fără costuri prea mari.

Astfel, se pot enumera următoarele beneficia ale imprimantelor 3D pe metal:

  • În marea majoritate a cazurilor, imprimantele 3D Metal se folosesc pentru realizarea anumitor structuri geometrice complexe, structuri ce nu pot fi create cu ajutorul prelucrării tradiţionale. Acest beneficiu plasează imprimantele 3D în topul preferinţelor producătorilor de piese metalice.
  • Fiabilitatea este un alt major beneficiu al imprimării 3D metalice. O dată găsiţi cel mai bun design şi parametrii funcţionali ai unei piese, este foarte simplu să se treacă efectiv la producţia sa. Produs după produs, piesă după piesă, acestea vor avea aceeaşi parametrii conformi designului, la fiecare imprimare 3D.
  • În special pentru domeniul producţiei, un beneficiu important îl reprezintă rapiditatea cu care se pot îndeplini cererile clienţilor. Prin tehnica imprimării 3D pe metal, companiile producătoare se pot aproviziona foarte rapid cu piese noi, cu aceleaşi caracteristici. Acest lucru se datorează digitalizării proiectelor şi salvării acestora pe computer, pentru a putea fi reproduse întocmai planului în momentul imprimării. Astfel, se creează un lanţ de aprovizionare rapid.
  • În plus, imprimarea 3D are un beneficiu extrem de important: nu generează multe deşeuri,faţă de o presă CNC, spre exemplu;
  • Costurile reduse de producţie, imprimantele 3D fiind automatizate. Nu este necesară multă mână de muncă pentru manevrarea unei astfel de imprimante, ca în cazul maşinărillor clasice.

Acestea fiind spuse, este lesne de înţeles de ce imprimantele 3D Metal sunt din ce în ce mai folosite în diverse industrii, de la cele de automobile până la cele de proiecţie dentară.