OMNIA csm husi tenis

Calendar BAC 2016 si noutatile examenelor de anul acesta – Lucrarile elevilor nu vor mai fi corectate automat in alte judete

martie 29th, 2016 | de H PS
Calendar BAC 2016 si noutatile examenelor de anul acesta – Lucrarile elevilor nu vor mai fi corectate automat in alte judete
Educatie

Bacalaureatul 2016 incepe in data de 13 iunie, cu examenul oral de Limba romana, iar rezultatele finale de la BAC vor fi afisate pe 16 iulie 2016. Calendarul examenului de Bacalaureat 2016 a fost publicat in Monitorul Oficial, dupa inceperea anului scolar 2015-2016. Lucrarile elevilor vor fi corectate in alte judete doar daca aceasta decizie va fi luata de Comisia Nationala de Bacalaureat, iar primariile si comisiile de BAC vor fi obligate sa doteze toate salile de examen cu camere video-audio functionale.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Calendarul examenului de Bacalaureat 2016 – Sesiunea iunie-iulie 2016

 • 30 mai – 3 iunie 2016      Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
 • 3 iunie 2016                    Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
 • 13 – 15 iunie 2016           Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
 • 15 – 17 iunie 2016           Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
 • 21 – 24 iunie 2016           Evaluarea competentelor digitale – proba D
 • 27 iunie – 1 iulie 2016     Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
 • 4 iulie 2016                     Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
 • 5 iulie 2016                     Limba si literatura materna  proba E)b) – proba scrisa
 • 6 iulie 2016                     Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
 • 8 iulie 2016                     Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
 • 12 iulie 2016                   Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
 • 12 iulie 2016                   Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
 • 13 – 15 iulie 2016            Rezolvarea contestatiilor
 • 16 iulie 2016                   Afisarea rezultatelor finale

Noul ordin prevede ca lucrarile elevilor nu vor mai fi corectate automat intr-un alt judet decat cel in care au sustinut examenul, ci numai in cazul in care Comisia Nationala de Bacalaureat decide acest lucru.

Pana la inceperea bacalaureatului, Comisiile judetene de BAC si autoritatile locale au obligatia sa doteze toate salile de examen cu camere functionale de supraveghere video si audio. Prevederea vine dupa ce la examenul din 2015 au existat licee care nu au avut supraveghere audio a examenelor, pe care au justificat-o prin lipsa de fonduri.

Si la bacalaureatul 2016, inregistrarile audio-video din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, de catre comisiile de BAC, dupa incheierea fiecarui examen scris. In cazul in care la aceasta verificare prin sondaj se constata nereguli, atunci comisia trebuie sa verifice inregistrarile din toate salile de examen din acel centru. Elevii prinsi ca au incercat sa copieze sau ca au copiat sunt eliminati din examen.

Fiecare lucrare este notata de cate doi profesori. La corectare, daca diferenta dintre notele date de cei doi evaluatori este mai mica de 0,50 puncte, nota finala este media aritmetica cu doua zecimale a celor 2 note, fara rotunjire.

Daca diferenta dintre note este mai mare de 0,50 puncte, presedintele comisiei repartizeaza lucrarea unui al treilea profesor evaluator, care in prezenta profesorilor evaluatori initiali stabileste nota finala.

Ce nu au voie sa faca elevii in examen: Lista lucrurilor interzise la BAC 2016

Candidatii la Bacalaureat vor semna un proces-verbal, in sala de examen inainte de proba, prin care mentioneaza ca stiu ca daca copiaza sau incearca sa copieze vor fi dati afara din BAC si nu vor mai putea participa la urmatoarele 2 sesiuni de Bacalaureat.

Elevii NU au voie sa intre in sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete. Nu au voie sa aiba asupra lor, in imbracaminte, in incaltaminte, in penare sau in banci manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio, calculatoare.

Elevii sunt Obligati sa: lase obiectele interzise in sala de depozitare a obiectelor personale.

Ce patesc elevii care refuza sa-si depoziteze obiectele interzise in examen: candidatii care refuza depozitarea ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoselor, posetelor, cartilor in sala stabilita de comisia de bacalaureat NU vor fi primiti in examen.

Elevii NU au voie sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul si nici sa schimbe intre ei foi de lucrare, ciorne, notite sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subeictelor.

Ce li se intampla candidatilor care incalca regulile in timpul examenului: sunt eliminati din examen, indiferent dau au copiat sau au incercat sa copieze, nu mai pot sa participe la probele urmatoare din BAC, in sesiunile urmatoare nu le vor fi recunoscute notele obtinute la probele sustinute inainte de eliminare – nici la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale -, NU mai au dreptul sa participe la urmatoarele 2 sesiuni ale Bacalauratului.

Comments

comments