OMNIA csm husi tenis

Campania de la Husi „Doneaza o carte pentru copii ” s-a terminat !

septembrie 17th, 2015 | de Husi Pe Surse
Campania de la Husi „Doneaza o carte pentru copii ” s-a terminat !
Local

Sculptorul huşean Ştefan Csukat a lansat o campanie în care toţi cei care doresc pot dona cărţi pentru copiii din satul Pogăneşti. Zilele acestea, doi huşeni au donat câteva sute de volume.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Dar din dar se face Rai, spune o vorbă veche din popor, pusă în practică de sculptorul huşean Ştefan Csukat. După ce a reuşit să înfiinţeze o bibliotecă la şcoala din Pogăneşti, cu cărţi provenite din donaţii, artistul a mai primit o ofertă de nerefuzat.
“La propunerea preotului paroh Flavius Iosif, de la biserica din satul Pogăneşti, comuna Stănileşti, de a realiza şi o bibliotecă la Sfânta biserică, am spus da. Când şcoala este închisă, copiii care doresc să citească pot apela la părintele Iosif. Iată că bunul Dumnezeu a rânduit să facem chiar două biblioteci”, a spus sculptorul, care a adăugat că propunerea de a înfiinţa o a doua biliotecă în sat îl determină să continue campania de colectare de carte: “Este o bucurie enormă să pot ajuta aceşti copii deoarece cultura, învăţătura, îi va duce departe în viaţă şi îi va ajuta să răzbească. Campania mea continuă şi îi invit pe toţi cei care doresc să doneze cărţi să mi se alăture”.
Dacă pentru biblioteca din Şcoala Pogăneşti cărţile au fost adunate din donaţiile făcute de prietenii din Bucureşti ai sculptorului huşean, între timp, şi huşenii s-au mobilizat. Marţi seară, o primă tranşă de câteva sute de volume a ajuns acasă la sculptor, de unde va pleca spre Pogăneşti.

carti3

Sursa obiectivvaslui.ro

Comments

comments