OMNIA csm husi tenis

Caravana Teatru la Cinema, un nou proiect cultural marca Teatru la Cinema

iunie 7th, 2019 | de Husi Pe Surse
Caravana Teatru la Cinema, un nou proiect cultural marca Teatru la Cinema
Local

Teatru la Cinema, proiectul cultural cu cel mai mare număr de locații din țară, continuă dezvoltarea în aceeași direcție, prin identificarea de noi spații unde pot fi susținute reprezentații cu spectacolele din portofoliul instituției.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Ultimul an a însemnat pentru Teatru la Cinema extinderea în afara capitalei, prin deschiderea a șase noi locații, în cinematografele din principalele centre comerciale din Buzău, Focșani, Ploiești, Pitești, Alexandria și Botoșani. Aceste șase noi locații din rețeaua Teatru la Cinema s-au alăturat celor 8 existente deja, în București.

În cei patru ani de la înființarea Teatru la Cinema, spectacolele s-au desfășurat aproape în exclusivitate în cele 14 săli de cinematograf, iar o dată cu lansarea proiectului Caravana Teatru la Cinema, vor fi identificate și alte spații neconvenționale unde pot fi susținute reprezentații în condiții optime.

“De la bun început, obiectivul nostru a fost să aducem teatrul cât mai aproape de oameni. Entuziasmul din partea spectatorilor, care au umplut sălile aproape de fiecare dată, a arătat că exista o nevoie reală din partea publicului de a avea acces la cultură și în alte spații decât cele clasice. De aceea, în perioada următoare ne propunem să mergem cu spectacolele în cât mai multe localități din țară, unde nu există cinematografe, iar în București să mergem și mai aproape de iubitorii de cultură și să fim prezenți în cât mai multe locuri, atât zone centrale cât și cartiere mărginașe. Având în vedere că spectacolele noastre sunt deja adaptate pentru a fi jucate în spațiul neconvențional al cinematografelor, acestea pot fi jucate și în cafenele, restaurante, terase, centre comerciale sau în cadrul unor evenimente private… practic, oriunde există doritori de teatru, noi putem oferi spectacole de calitate. Le recomandăm tuturor celor care consideră că dețin spații neconvenționale, dar potrivite pentru susținerea de spectacole sau evenimente să ne scrie la [email protected] pentru a găsi o formă de parteneriat benefică pentru toți cei implicați.” a declarat Mihai Penișoară, fondatorul Teatru la Cinema.

După Berăria H, Godot Cafe și Clubul Tăranului, Artist Cafe și Snagov Plaza Entertainment sunt două dintre locurile unde Caravana Teatru la Cinema se oprește săptămânal. Restaurantele After Work Bar & Grill (București) și Podgoriile Hușilor (Huși) se află de asemenea pe traseul Caravanei în perioada următoare, precum și Sala de spectacole Ion Petrovici din Tecuci.

Programul de spectacole al Caravanei este actualizat în permanență pe www.teatrulacinema.ro și pe www.facebook.com/teatrulacinema.

Teatru la Cinema este un proiect cultural care facilitează accesul publicului larg la cultură, aducând spectacole de teatru în spațiul neconvențional al cinematografelor. Portofoliul Teatru la Cinema conține peste 80 de spectacole, jucate în 14 cinematografe din principalele centre comerciale din București (8 locații), Buzău, Focșani, Pitești, Ploiești, Alexandria și Botoșani.

Din primăvara anului 2019, spectacolele se joacă și în alte spații neconvenționale: cafenele, restaurante, terase, centre comerciale, companii etc, atât în București, cât și în țară, în cadrul proiectului cultural Caravana Teatru la Cinema.

Comments

comments