OMNIA csm husi tenis

Ce analizezi când cumperi imprimante laserjet

martie 30th, 2021 | de husipesurse
Ce analizezi când cumperi imprimante laserjet
Lifestyle

Mulți utilizatori par să se orienteze către imprimante cu tehnologie laser. Aceste tipuri sunt preferate cu precădere în birouri în care volumul de muncă este ridicat.

Sunt rapide, silenţioase şi asigură autonomie ridicată de lucru. În rândurile următoare ne-am propus să vedem ce trebuie analizat înainte de a achiziţiona un dispozitiv de imprimare cu tehnologie laserjet.

Dimensiuni

Trebuie să recunoaştem că pe piață sunt multe imprimante cu tehnologie laser mari ce necesită să li se aloce spațiu generos pentru depozitare. Sunt totuși şi modele, cu laser compacte sau ultra compacte. Cele dintâi pot fi utilizate cu succes în birouri medii și mari, pentru că asigură autonomie ridicată îmbunătățind astfel randamentul. În a doua categorie a imprimantelor laser compacte avem modele potrivite pentru uz personal sau pentru birouri mici. Un cartuş cu toner poate asigură autonomie pentru perioade de 6-9 luni, dacă vorbim de un volum de până la 200 de pagini lunar.

Design, meniu

Cu siguranța îţi doreşti un ambient prietenos în birou, deci te orientezi către un model care să se integreze ușor şi care să vină cu un meniu intuitiv. Trebuie să acorzi atenţie butoanelor, să fie suficient de mari, meniului să fie intuitiv şi comenzile să poată să fi lansate natural. 

Colectivitate

Nu îţi dorești un birou încărcat cu fire, cabluri sau alte conexiuni. Poți avea un spațiu curat, perfect optimizat integrand imprimante cu funcții WiFi sau bluetooth. Sunt şi imprimante ce permit citirea datelor direct de pe cardurile SD ori USB-uri, deci nu impun prezenţa unor cabluri suplimentare.   

Autonomie

Dacă vorbim de randament, rapiditate, optimizarea timpului de lucru şi realizarea sarcinilor fără blocaje, clar spunem o imprimantă care asigură autonomie mare. Sunt modele ce cu un singur cartuș de toner permit imprimarea a 7500-8000 de pagini într-un singur ciclu. Acestea vin şi cu tăviţe care permit introducerea unui număr mare de coli. Dacă necesarul de imprimare este mai redus te poți orienta către modele cu capacitate mai mică, cu tonere care asigură un flux de lucru de aproximativ 500 coli pe ciclu.

Consumabile

Un alt amănunt necesită atenția ta ține de consumabile. Trebuie să vezi dacă funcționează doar cu consumabile originale sau pot fi utilizate şi alternativele compatibile. Cele din urmă te pot ajuta să optimizezi costurile. Un toner HP 415X de calitate este o variantă potrivită pentru sistemul multifuncţiona HP Color LaserJet Pro M454 şi asigură autonomie de până la 6000 de pagini imprimate pe ciclu. 

Sursa de imagine:
v74 / Shutterstock.com