OMNIA csm husi tenis

Cea mai mare greșeală pe care o faci în bucătărie: Nu mai pune sare în mujdei

septembrie 12th, 2015 | de Husi Pe Surse
Cea mai mare greșeală pe care o faci în bucătărie: Nu mai pune sare în mujdei
Sanatate

Usturoiul este unul dintre legumele ce nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Are foarte multe proprietăți și este un remediu minune în nenumărate boli.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

În mod tradițional, oamenii de la țară nu pun sare în deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist, Ștefan Manea, susține că nici nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă.

”În usturoi există două substanțe aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor de carne și legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina.

Ei bine, această alicină este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Dar pentru ca alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”.

În același timp este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline, substanțele din cele două alimente acționând sinergic.

Sursa stiripesurse.ro

Comments

comments