OMNIA csm husi tenis

Cel mai mare focar din județ: 190 de persoane infectate la Centrul de reabilitare din municipiul Huși

august 11th, 2020 | de Husi Pe Surse
Cel mai mare focar din județ: 190 de persoane infectate la Centrul de reabilitare  din municipiul Huși
Local

EXCLUSIV // O creștere bruscă a numărului de cazuri noi de coronavirus a fost raportată, marți, în cazul județului Vaslui. În ultimele 24 de ore, au fost raportate nu mai puțin de 113 îmbolnăviri, cel mai mare bilanț, după cel înregistrat în Capitală, cu 151 de cazuri noi.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Numărul de cazuri noi reprezintă peste 10% din numărul total de infectări de coronavirus de la începutul pandemiei, în Județul Vaslui, care a ajuns marți la 999.

Instituția Prefectului a precizat pentru B1.RO că cel mai mare focar din județ este cel de la un centru pentru persoane cu dizabilități din Huși, unde 190 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

“Pe data de 8 august am anunțat instituirea carantinei în Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoana adultă cu dizabilități din municipiul Huși. Încă de atunci noi am comunicat un număr de 76 de persoane depistate pozitiv, care se aflau în locația carantinată. Acest număr de cazuri a fost raportat de INSP abia în cursul zilei de astăzi. De aici a apărut această creștere bruscă, de la o desincronizare între DSP și INSP.

În momentul de față sunt 190 de persoane pozitive în acel centru carantinat, 158 de beneficiari și 32 de angajați. Ancheta epidemiologică este în desfășurare și așteptăm situația actualizată de la DSP Vaslui”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Vaslui.
Sursa: b1.ro

Comments

comments