OMNIA csm husi tenis

Cetățenii „orașului dintre vii” de vorbă cu hușeanul Isabel Bogdan-directorul Casei Județene de Pensii Vaslui

februarie 20th, 2016 | de Husi pe surse
Cetățenii „orașului dintre vii” de vorbă cu hușeanul Isabel Bogdan-directorul Casei Județene de Pensii Vaslui
Cultural

 Biblioteca Municipală „M.Ralea” din Huși a organizat pe 19 februarie, începând cu orele 10.00 o întâlnire cu hușeanul Isabel Bogdan, directorul Casei Județene de Pensii Vaslui. S-au oferit informatii, pentru husenii interesati, cu privire la noutățile legislative privind criteriile de pensionare.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

„Domnul director Isabel Bogdan CJPV organizează periodic aceste întâlniri în cadrul Casei de Cultură „Alexandru Giugaru”, astfel ne-am gândit să venim în întâmpinarea  hușenilor și să schimbăm locația, readucându-le aminte unde se află bibliotecă, poate le trezim și interesul pentru lectură având în vedere că au o anumită vârstă și timp liber.”  a  declarat Alina Tudose – director Biblioteca Municipală „M.Ralea”.

Majoritatea persoanelor vârstnice din Huși se confruntă cu problema adeverințelor de grupă. Având în vedere că multe societăți economice din Huși au fost desființate, iar arhivele au fost preluate de firme private, mulți dintre cei care solicită verificarea și ulterior ieșirea la pensie nu detin aceste adeverințe. Adeverințele vin in ajutorul lor deoarece li se deduce vârsta, dar si punctajul. Totodată, acestea vin si in ajutorul celor care au lucrat in grupe superioare de muncă, intrucât li se vor oferi bani in plus.

„Ca de fiecarea dată când vin în audiență la Huși, problemele cele mai des intalnite, pe care le semnalează hușenii, sunt cele privind la data ieșirii la pensie. Casa de Pensii calculează această dată, pe baza vechimii carnetului de muncă si a adeverințelor pe care le prezintă fiecare cetătean.” – Isabel Bogdan-director CJPV

Dacă sunt solicitări, audiențele se țin o dată la două săptămâni, cu condiția ca minim 10 persoane sa fie inscrise.

Persoanele care vin în audiență trebuie să prezinte obligatoriu carnetul de muncă, adeverințele necesare de la locurile de muncă, astfel după audiență, persoanele interesate știu clar conținutul dosarului și data ieșirii la pensie.

Comments

comments