OMNIA csm husi tenis

Cinema ”Dacia” va fi remodernizat și dotat cu aparatură specială! Vezi aici detalii

mai 26th, 2017 | de Huși pe Surse
Cinema ”Dacia” va fi remodernizat și dotat cu aparatură specială! Vezi aici detalii
Cultural

În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 25 mai s-a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru investiția Reabilitare, modernizare și dotare cinematograf ”Dacia” din municipiul Huși și transformarea acestuia în centru cultural reprezentativ al orașului, precum și depunerea unei solicitări privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul ”Săli de cinema”.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

”Având în vedere starea de degradare a clădirii în care a funcționat cinematograful ”Dacia” din municipiul Huși, clădirea nu a fost utilizată și întreținută de cel puțin 20 de ani, este imperios necesar a se executa lucrări de reabilitare a clădirii pentru a nu avansa degradarea si ai da o utilitate pentru a beneficia locuitorii municipiului Huși.

Rolul noului Centru Cultural este acela de a oferi membrilor comunității un spațiu destinat manifestărilor culturale și activităților cu un caracter social. Un spațiu cultural care să promoveze arta filmului și a teatrului, literatura și arte plastice și să stimuleze inițiativele artistice ale comunității.

Clădirea va avea toate instalațiile, dotările și toate utilitățile necesare desfășurării normale a activităților (sisteme mecanice pentru montare/demontare scena, ecran cinematograf acționat electric, manevra decoruri, instalații de lumini în sală și pe scenă, posibilități de efecte speciale (fum, ceață), stroboscop, instalație audio comandată centralizat, prelucrare sonorizare pe calculator, aparatură de redare HI-FI, sistem surround de sonorizare în plafon și pereți, proiectoare pentru sala de spectacor, dotări cu microfoane, căști wireless, etc.

Valoarea estimată totală a investiției este de 8.768.575 lei fără TVA. Sursa de finanțare a acestui obiectiv o va constitui veniturile bugetului de stat decontate prin Compania Națională de Investiții.” arată expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Comments

comments