OMNIA csm husi tenis

Circulatie in conditii de iarna – soferii vor fi amendati in lipsa anvelopelor corespunzatoare

ianuarie 10th, 2019 | de Husi Pe Surse
Circulatie in conditii de iarna –  soferii vor fi amendati in lipsa anvelopelor corespunzatoare
Local

Ninge incontinuu la Husi, iar stratul de zapada a inceput sa capete contur pe arterele orasului si pe cele care fac legatura cu celelalte localitati.  Circulatia se desfasoara in conditii normale, de iarna. Inca de la primele ore ale dimineții, drumarii au iesit pe traseu dar nu prea ii ajuta echipamentele.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Sursa: bzv.ro

Amintim: Ordonanta Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 80, din 31 ianuarie 2011. Aceasta a fost aprobata prin Legea nr. 161/2011, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 503 din 14 iulie 2011.

Potrivit Ordonantei, soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu anvelope de iarna atunci cand circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Asadar, utilizarea cauciucurilor de iarna nu este conditionata de o anumita perioada de timp, ci doar de starea carosabilului.

In cazul in care incalcati aceste prevederi, riscati sa ramaneti fara certificatul de inmatriculare, dar si sa platiti o amenda din clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 de puncte-amenda) insemnand  intre 765 si 1700 de lei.

Comments

comments