OMNIA csm husi tenis

Cisternă „alimentată” cu tutun la Vama Albiţa! GALERIE FOTO

februarie 11th, 2016 | de Husi pe surse
Cisternă „alimentată” cu tutun la Vama Albiţa! GALERIE FOTO
Local

Echipele comune de control formate din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali din P.T.F. Albiţa, au descoperit peste 14.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care cinci cetăţeni încercau să le introducă ilegal în ţară.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

*În ziua de 10 februarie a.c., în jurul orei 10.30, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Serghei M., în vârstă de 27 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion şi o cisternă, ambele înmatriculate în R. Moldova.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculelor şi persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse în pereţii cabinei şi în tubulatura de transport a furtunurilor folosite la alimentarea cisternei, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 13.000 ţigarete, cu timbru de acciză R.Moldova.
Faţă de cele constatate, şoferul autocamionului a declarat că achiziţionat ţigările din R. Moldova, în vederea obţinerii unui profit din revânzarea lor pe teritoriul României.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de 3.250 lei, sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 8.000 lei şi indisponibilizarea ansamblului de vehicule până la plata amenzii.
*Alte patru persoane, doi cetăţeni români, un cetăţean din R. Moldova şi unul cu dublă cetăţenie, au fost depistate la controlul de frontieră încercând să introducă ilegal în ţară 1.540 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse sub scaunul şoferului, în cutii de dulciuri, în bagajul personal şi lipite pe corp, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de 525 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amendă de 5000 lei sau avertisment.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui: Inspector principal de poliţie MIRICĂ IRINA

 

GALERIE FOTO:

Comments

comments