Clubul elevilor, instituţie de seama pentru huseni, este un monument istoric national care nu are proprietar si nu poate fi intabulat. Cladirea are nevoie de reparatii, atat interioare, cat si exterioare.
In ciuda faptului ca actualele conditii nu sunt unele favorabile, cei sase profesori care intreprind activitati, isi aduc aportul intr-o masura considerabila in viata copiiilor ce frecventeaza aceasta instituţie.
Dupa restructurari, numarul profesorilor titulari a scazut, dar activitatea personalului este intr-o continua evoluţie, fapt ce a adus la obtinerea unor premii in cadrul diferitelor concursuri organizate in judetul nostru, si nu numai. Toate activitătile de la club se concretizeaza prin concursuri si premii organizate cu si pentru copii. In cadrul clubui se desfasoara 6 cercuri si anume, cercul de arta textila, coordonat de dna Caprariu Carmen, cerc de arta fotografica, cerc de chimie experimentala si protectia mediului(Mic Mihaela), cerc de informatica (Vlad Daisa), cerc de anticipaţie stiintifică (Volosniuc Cristina), cerc de aeromodele, rachetomodele.
In toamna, elevii clubului au participat la Zilele Husului, cu o expozitie de masti, dar si cu un spectacol artistic. In decursul anului 2015, reprezentatiile elevilor au fost numeroase.
Pe langa expozitiile cu diferite lucrari de pe holurile clubuluii, ei au participat in cadrul unei festivitati la Vaslui, cu ocazia unui Cerc pedagogic. In colaborare cu inv. Berica, cercul de arta de textila a prezentat o expozitie de masti facute manual, intr-un concurs local.
In numar mare, tot mai multi copii frecventeaza cursurile predate la Clubul Elevilor din Husi. Cu tact, daruinta si iubire, profesorii indrumatori sustin si sporesc activitatea clubului.
„Speram ca in anul 2016 sa avem un numar mai mare de activitati. Ne dorim sa fructificam talentul micilor huseni si sa oferim tuturor celor care ne trec pragul, posibilitatea de a invata ceva inedit si util.” a declarat, sef de centru, Caprariu Carmen