Mai putin ca in anii trecuti, vremea fiind nefavorabila, fapt ce a dus ca actiunea de colectare sa se desfoasoare in interiorul corpului B (Corpul vechi), elevii fiind obisnuiti sa se adune in curtea scolii. Cu toate acestea s-au adunat 773 kg carton si hartie, 37 kg PET-uri,
Trebuie remarcat spiritul competitiv al clasei a VII-a, care s-a situat pe primul loc in ambele clasamente.
Elevii care au monitorizat aceasta actiune de colectare a deseurilor au fost Roman Daniel si Roman Iustin, ambii membri ai clasei a XII-a Matematica Informatica 2. . De asemenea, acestia au facut clasamente si au predat maculatura unui centru de reciclare din Husi.
A declarat prof. Manuela Ursache, coordonator Eco Scoala C0legiul National „Cuza Voda”
Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. Dintre acestea, în anul 2014, 58 de ţări au implementat Programul mondial ECO-SCHOOLS.Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu).
Programul Eco-Şcoala a debutat pe mapamond ca program-pilot, în anul 1994, pornind de la necesitatea implicării tinerilor în găsirea de soluţii la provocările impuse de dezvoltarea durabilă la nivel local. Ȋn anul 2014 au participat 42 998 de şcoli din lume, din care circa 16 000 deţin Certificat de Eco-Şcoală şi Steagul Verde. Un număr de peste 14 000 000 de copiii şi tineri,peste 1 180 000 de cadre didactice şi 13 221 de autorităţi locale dezvoltă acest program în lumea întreagă.