OMNIA csm husi tenis

Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși calificat la faza națională din cadrul proiectului First Tech Challenge!

februarie 18th, 2019 | de Husi Pe Surse
Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși calificat la faza națională din cadrul proiectului First Tech Challenge!
Local

Clubul de robotică al Colegiului Național “Cuza Vodă” din Huși, a trăit pe parcursul a 3 zile, în perioada 15 – 17 februarie, emoțiile și tensiunea competiției regionale de robotică a First Tech Challenge Romania, susținută de Asociația“Nație prinEducație”.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Ne-am aflat în compania a 39 de echipe, de la cele mai bune licee din Moldova și nu numai, cu care ne-am împrietenit, am colaborat și am împărtașit principiile FIRST și GRACIOUS PROFESSIONALISM ( descoperire, inovare, impact, incluziune, lucru în echipă și distracție ).

Parcursul în cadrul competiției în care suntem o echipă de “rookies”, a început vineri dimineața cu pregătirea standului, a interviului cu judges, a inspecției tehnice a robotului și încadrarea în regulile competiței în teren. Trecerea acestor etape este crucială în participarea la meciurile din competiție. Aici au și aparut primele emoții, în momentul în care arbitrii ne-au atras atenția asupra faptului că robotul nu se putea ridica pe lander la înăltimea prevăzută în regulament, însă, datorită mentorului nostru tehnic am reușit să facem nișe modificări pe loc pentru a îndeplini toate cerințele tehnice și să fim înscrisi în competiția roboților în teren.
După interviul în care a trebuit să descriem experiența noastră de până acum, să explicăm cum am realizat robotul, care au fost sarcinile membrilor echipei și să răspundem întrebărilor judecătorilor privitor la mecanică, designul și programarea robotului, am început să ne cunoaștem colegii din celelalte echipe, să stabilim alianțe de joc, să gândim împreună strategii, care să ne pozițoneze cât mai bine în competiția în teren.

Roboțelul nostru a funcționat conform strategiei gandite și programarii realizate în 4 din cele 5 meciuri susținute sâmbătă, a doua zi de competiție, la unul din ele însă ne-a adus de la extaz la agonie, când nu a vrut să mai coboare de pe lander din cauza unui contact desprins la motorul slider-ului.
Toată seara ne-am petrecut-o analizand cablajul și verificand eventualele erori de program și am reușit săidentificăm și să refacem contactul buclucaș.
Am ajutat și la programarea perioadei autonome a echipei cu care urma să formam alianța, în ultimul meci din calificări, pentru a ne asigura că totul decurge bine și să reușim să ne calificăm.
Duminică, dis de dimineață, ne-am prezentat la teren și am testat fuctionarea robotului nostru și a codului modificat, declarandu-ne multumiți. Am asteptat apoi cu emoție intrarea în teren și minutele de joc au părut mult mai lungi, însă momentul anunțării victoriei și a calificării în faza națională a competiței, ne-au adus în culmea fericirii.
Totul a culminat cu momentul obtinerii locului al doilea la premiul de Design, moment în care Team Leader-ul au rcat pe scena și a primit diploma mult râvnită.

În urma experienței acumulate la acest regional, ne-am dat seama că munca adevarată abia începe, însă în ciuda acestui lucru, abia asteptăm reîntalnirea cu prietenii și colegii noștri, la faza națională a FTC de la București ce se va desfășura în perioada 22-24 martie.

Picture8 Picture7 Picture6 Picture5 Picture4 Picture3 Picture2 Picture1

Comments

comments