OMNIA csm husi tenis

Comerțul online, în vizorul ANAF: Sunt vizate persoane care vând repetat produse pe site-urile de anunțuri

martie 23rd, 2016 | de H PS
Comerțul online, în vizorul ANAF: Sunt vizate persoane care vând repetat produse pe site-urile de anunțuri
Economie

Anunţurile online sunt la mare căutare în zilele noastre. Însă de multe ori, produsele pe care le cumpărăm sunt furate. Pentru a stopa acest fenomen, Fiscul a pus gând rău persoanelor fizice care vând în mod repetat produse IT pe site-urile de profil. Mai exact, ANAF ar putea trece la verificarea amănunţită a utilizatorilor, informează B1 TV.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Inițiativa a pornit la îndemnul lui Toberiu Pop, directorul unuia intre cele mai mari magazine online din România. Totul, după cazul unei persoane fizice care pe parcursul a doi ani a reușit să vândă nu mai puțin de 1.500 de telefoane, televizoare și tablete și a încasat peste un milion de lei din această afacere.

Bărbatul ar fi trebuit să plătească statului 370.000 de lei taxe și impozite, însă acesta nu și-a declarat tranzacția, astfel încât nu a plătit niciun ban. Anunțurile au fost postate pe rețele de socializare sau pe site-uri de profil.

Pop crede că autoritățile ar trebui să ia măsuri drastice în cazul persoanelor care vând în repetate rânduri produse pe internet, iar primul pas ar fi o cooperare între conducerea site-urilor, poliție și ANAF, pentru că, de cele mai multe ori cei care fac astfel de afaceri sunt fie hoți, fie evazioniști.

De asemenea, Tiberiu Pop spune că produsele IT nu provin din UE, iar calitatea acestora este, de multe ori, îndoielnică. Așadar, este posibil ca în curând, tot ce se vinde pe internet să fie monitorizat de agenții Fiscului.

Comments

comments