OMNIA csm husi tenis

COMUNICAT DE PRESĂ PNL – Motiune de cenzura

septembrie 25th, 2015 | de Husi Pe Surse
COMUNICAT DE PRESĂ PNL – Motiune de cenzura
Politic

Vaslui,

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

23 septembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Ref.: „PNL a depus moțiunea de cenzură intitulată Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta! pentru a pune punct situației în care România este reprezentată de un premier inculpat trimis în judecată”

PNL a așteptat ca Ponta să demisioneze, ca un gest de salubritate politică. Prin faptul  că ține cu dinții de scaun, Ponta compromite o națiune întreagă.Tandemul premier-inculpat nu merge nici în România, așa cum nu merge nicăieri în Europa.
Funcționarii publici, cadrele militare, magistrații și polițiștii sunt suspendați din funcție în momentul declanșării acțiunii penale sau trimiterii în judecată. Persoanele suspectate de fapte de corupție sau alte fapte incompatibile cu calitatea de reprezentant al statului nu pot lua decizii sau dispune de bani publici până la clarificarea situației. Ponta le râde în nas celor 300.000 de reprezentanți ai statului.
În PSD există nemulțumiri. Fiecare zi cu Ponta la Guvern înseamnă procente pierdute pentru PSD. Ponta trage PSD în jos. Ponta e un bolovan de gâtul PSD, așa cum e un bolovan de gâtul României. În coaliția de guvernare există divergențe. PNL speră că în coaliție există oameni onești care vor refuza ca imaginea lor să fie asociată unei guvernări conduse de un inculpat trimis în judecată.
Astăzi, în plenul Parlamentului, s-a dat citire textului moţiunii de cenzură depusă de PNL. Prin această moţiune, noi dorim să-i oferim domnului Victor Ponta posibilitatea să-şi rezolve problemele penale în linişte, fără a mai purta  pălăria de prim-ministru, cu care oricum nu-i stă bine. Pur şi simplu, România nu-şi poate permite un premier trimis în judecată. Este incceptabil acest lucru. Noi, cei de la PNL, ne-am făcut treaba. Deocamdată, liderii noştri au purtat discuţii politice cu UDMR şi sperăm ca parlamentarii acestei formaţiuni aflată în opoziţie să se comporte ca atare. Se vor purta discuţii şi cu celelalte formaţiuni parlamentare. În acest moment, mingea e la UNPR. Domnul Gabriel Oprea a  susţinut faptul că nu a trădat un Guvern din care a făcut parte, dar a clamat totodată și sprijinul pentru Justiție. Să vedem ce alege acum. PNL a discutat cu UNPR la moțiunea trecută, fapt care a reprezentat un început de relație politică. Deşi purtăm discuţii politice cu UNPR-ul, noi excludem varianta Oprea premier. În PNL nu s-a pus problema unei alte variante decât Predoiu – premier. Cea mai bună formulă este un Guvern PNL. Partidul nostru nu joacă la mize mici. PNL este cel mai important partid de opoziţie şi, cu siguranţă, în 2016 va forma guvernul. Noi, cei trei parlamentari de la PNL Vaslui, am semnat moţiunea, o susţinem şi o vom vota. Sperăm ca, într-un final, să ni se alăture şi parlamentarii de la UNPR Vaslui, Sergiu Viziteu şi Tudor Ciuhodaru, deoarece este în interes naţional să scăpăm România de un premier penal. Deşi, la PSD interesul naţional se confundă tot mai des cu interesul personal, nu excludem ca unii parlamentari social-democraţi să dorească să-l trimită pe Ponta acasă. Culmea este că, plecarea lui Ponta este şi în interesul lor. Prin urmare, moţiunea depusă de PNL are toate şansele să fie aprobată .”

 

Senator Dan MARIAN

Copreşedinte PNL Vaslui

Comments

comments