OMNIA

Conferința de închidere a proiectului „Performanța și inovare în predare-învățare”/ Foto&Video

septembrie 12th, 2018 | de husipesurse
Conferința de închidere a proiectului „Performanța și inovare în predare-învățare”/ Foto&Video
Local

Luni, 10 septembrie 2018, a avut loc Conferința de închidere a proiectului „Performanța și inovare în predare-învățare”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea cheie 1, Educație școlară, derulat în perioada 2016-2018, la Colegiul Național Cuza Vodă Huși, la care au participat un număr de 50 de cadre didactice din Huși, domnul director al CCD Vaslui, prof. Popa Cristinel și d-na profesor Matei Gabriela, reprezentând Consiliul Local Huși.

Persoanele care au facut posibil desfasurarea acestui proiect au fost:

Iacob Manuela – director al Colegiuliu National Cuza Voda Husi

Grigorescu Ivona – coordonatorul proiectului ( profesor al Colegiuliu National Cuza Voda Husi)

Programul ERASMUS+ al UE a adus şcolii noastre oportunitatea dezvoltării capacităţii de a integra/adapta noi strategii, bune practici oferite la nivel european pentru îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei educaţiei.

Astfel, în perioada 2016-2018, în colegiul nostru s-a  implementat proiectul „Performanță și inovare în predare – învățare”, proiect finanţat de Comisia European prin programul ERASMUS+, Acţiunea cheie 1   –   Educaţie   şcolară.

Scopul   proiectului   a fost   dezvoltarea competențelor a 20 de cadre didactice de utilizare a metodelor inovative moderne în activitatea de predare – învățare – evaluare, pentru creșterea performanțelor elevilor.

Obiectivele acestui proiect au vizat:

  • Dezvoltarea abilităților de utilizare a metodelor moderne de predare – învățare – evaluare pentru 20 cadre didactice din școală, pe o perioadă de 2 ani;
  • Dezvoltarea abilităților, cunoștințelor, competențelor a 15 profesori din școală pentru utilizarea noilor tehnologii (Web 2.0, blogging, social network) pe parcursul a 2 ani;
  • Îmbunătățirea competențelor lingvistice de comunicare într-o limbă străină a 20 cadre didactice din școală pe parcursul a 2 ani;
  • Creșterea interesului a 20 cadre didactice din școală pentru valorificarea bunelor practici europene  în educație în școala noastră, pe parcursul a 2 ani.

Acest proiect  reprezintă o valorificare a experiențelor de învățare acumulate de cadrele didactice la cursurile de formare desfășurate în diferite țări, cum ar fi: Italia, Germania, Elveția, Finlanda, Portugalia, Norvegia și a venit în sprijinul  profesorilor, de diferite specialități, ca o iniţiativă de succes, în vederea creşterii calităţii în învăţământul preuniversitar hușean.

 

IMG_3704 thumbnail (3) thumbnail IMG_3703

Comments

comments