OMNIA csm husi tenis

Contează felul în care ții lesa câinelui?

ianuarie 27th, 2023 | de husipesurse
Contează felul în care ții lesa câinelui?
Lifestyle

Poate ai fost recent la plimbare si ai văzut o persoană mergand elegant alaturi de cățelul său și te-ai gândit: „Uau! Cei doi se bucură cu adevărat de timpul petrecut împreună!” Sunt șanse mari ca câinele să se plimbe lângă stăpânul sau fără a fi strâns de lesă, smucit sau agresat! Iata ce trebuie sa stii:

Câinii care au fost învățați să meargă în lesă sunt o priveliște minunată de văzut. De asemenea, ei tind să aibă mai puține probleme de comportament în lesă și sunt capabili să evite durerile corporale care pot apărea din prea multă tragere – la fel ca și îngrijitorii lor.

Folosirea corecta a lesei si manierele potrivite, fac ca plimbarea cainelui sa fie o bucurie – din fericire, abilitatile de utilizare a lesei sunt unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le stapanesti pentru a face ca plimbarile minunate sa devina realitate.

Felul în care ții lesa câinelui (ca să nu mai vorbim de lesa pe care o alegi) poate face o mare diferență în calitatea plimbărilor tale zilnice. Ținerea corectă a lesei poate preveni, de asemenea, rănirea persoanei atașate de acel companion blanos.

Cum să ții lesa câinelui tău – rezumat

  • Ținerea corectă a lesei te va ține pe tine și pe câinele tău în siguranță. O prindere adecvată a lesei permite un control mai bun al câinelui tău.
  • Există trei prinderi de bază pe care le recomandă dresorii de câini. Le vom discuta în detaliu mai jos – poți folosi oricare dintre cele trei care vă plac, dar asigura-te că le încerci pe toate pentru a te asigura că o găsesti pe cea care ti se potrivește cel mai bine.
  • Asigura-te că alegi o lesă bună! Lesele variază într-un milion de moduri, așa că este important să știi ce să cauți. Aceasta include luarea în considerare a lungimii lesei, a stilului și a materialului din care este făcută.

Cumpara rapid o lesa potrivita, din magazin! 

1. Prinderea in jurul degetului mare

 

Pune degetul mare prin mânerul buclă al lesei. Apoi, strânge o parte din lesa și trece-o din nou peste degetul mare. Închide pumnul cu toate straturile de lesă în interior și degetul mare peste partea de sus, cu restul lesei ieșind din mână. Aceasta este ancora ta!

Poți ajusta lungimea rămasă, prin plasarea celei de-a doua mâini (pentru ca patrupedul sa o foloseasca in voie). Nu trebuie să țineți câinele aproape, dar doriți să luați suficientă slăbiciune încât câinele să nu calce accidental peste lesă.

Aceasta este o prindere potrivita pentru oamenii cărora le place să-și plimbe câinele pe partea opusă a corpului (fata de mâna de ancorare). Cu alte cuvinte, poți folosi mâna stângă pentru a ancora lesa, în timp ce iti plimbi câinele pe partea dreaptă.

2. Prinderea in jurul degetului 

 

 

Aceasta începe cu plasarea degetului mare prin mânerul cu buclă al lesei. Ia o parte din lesă și fa o buclă peste primul deget (mai degrabă decât degetul mare) a aceleiași mâini. Poți face și o altă buclă slăbită, dacă doriți. Prinde toate straturile de lesă în pumn, cu degetul mare în sus. 

Aceasta estea cea mai buna optiune pentru oameni care doresc să-și plimbe câinele pe aceeași parte a corpului cu mâna de ancorare.

3. Prinderea acordeon

Acum, bucla lesei poate fi plasată peste degetul mare sau înfășurată în jurul celor patru degete, dar de multe ori nu este înfășurată în jurul niciunuia. Lesa este așezată de câteva ori înainte și înapoi, de-a lungul palmei și strânsă în pumn, iar lungimea rămasă a lesei iese din mână către câine. Cealaltă mână poate ține o parte din lesa rămasă dacă câinele se află pe partea opusă corpului față de mâna ta de ancorare.

Deoarece bucla nu este înfășurată de obicei în jurul degetelor tale, această prindere este excelentă pentru persoanele care doresc să schimbe rapid și ușor lesa pe cealaltă parte a corpului cu câinele, în timp ce merg.