OMNIA csm husi tenis

Contrabanda cu tigari – FOTO in articol

august 25th, 2015 | de Husi Pe Surse
Contrabanda cu tigari – FOTO in articol
Local

Contrabandişti prinşi 

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au întocmit lucrare penală pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă, respectiv  pentru  instigare la trecere frauduloasă  a frontierei de stat şi instigare la contrabandă pe numele a trei cetăţeni din R. Moldova.

 

În data de 23 august a.c., în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni  – I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe autospeciala de termoviziune, au observat pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, două persoane care se deplasau de la râul Prut către interior, transportând bagaje voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţine specifică, în urma căreia au depistat doi bărbaţi care aveau asupra lor 2 colete învelite în folie de culoare albă, prevăzute în chingi de purtare.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul S. P. F. Berezeni în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.  Astfel, în colaborare cu autorităţile din R. Moldova, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din R. Moldova, în vârstă de 20, respectiv 23 de ani şi că au trecut înot râul Prut cu două colete cu pachete de ţigări de contrabandă.

De asemenea, s-a mai stabilit că în activitatea infracţională mai este implicat un alt cetăţean moldovean Eugeniu B., care i-a transportat pe cei doi cu un autoturism până la malul râului Prut de pe teritoriul R. Moldova, le-a indicat locul prin care să treacă înot frontiera de stat în România, i-a îndrumat telefonic asupra itinerariului pe care să-l urmeze şi a stabilit locul de întâlnire în care trebuia să-i fie predate ţigările.

În aceeaşi zi, în jurul orei 17.30., poliţiştii de frontieră l-au identificat în P.T.F. Oancea, pe cetăţeanul moldovean Eusebiu B., care se prezentase pentru a intra în ţară la volanul autoturismului său.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală celor doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă, iar pe numele lui Eugeniu B. pentru  instigare la trecere frauduloasă  a frontierei de stat şi instigare la contrabandă

 

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:             

Inspector principal de poliţie MIRICĂ IRINA

tel. 0766 509 078;0757-053 852

IMG_20150825_092742_135IMG_20150825_092752_743

Comments

comments