OMNIA csm husi tenis

Copiii de grădiniță vor primi, lunar, tichete în valoare de 50 de lei!

ianuarie 30th, 2016 | de Husi pe surse
Copiii de grădiniță vor primi, lunar, tichete în valoare de 50 de lei!
Național

Copiii din familiile cu venituri mici vor primi 50 de lei lunar. Singura condiţie este ca micuţii să meargă la grădiniţă în fiecare zi. În toată ţara, peste 100 de mii de copii vor beneficia de tichete sociale începând din februarie.

În prezent, două treimi din copiii care provin din familii defavorizate nu merg la grădiniță. Asta înseamnă că încep școala fără să știe măcar câteva litere sau să numere. Tocmai pentru a-i stimula pe părinți să își ducă micuții la grădiniță, statul oferă tichete valorice în valoare de 50 de lei lunar.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

‘Din 15 februarie începe să se noteze prezența zilnică iar din martie primesc tichetele pentru luna februarie, pentru părinții copiilor al căror venit pe membru de familie este de 284 de lei’, precizează Oana Stănescu, director de coumunicare al Asociației Ovidiu Ro.
Părinții trebuie să știe că pierd dreptul la tichet la prima absență nemotivată.

În județul Constanța, aproximativ 2.000 de copii ar trebui să primească tichete sociale, iar la nivel național – 100.000. Cu aceste bonuri valorice se vor putea cumpăra produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte și rechizite.

‘Noi sperăm ca frecvența să fie mult mai bună, având în vedere că prima cauză a absențelor este chiar aceasta: lipsa posibilităților financiare’, a declarat Florentina Mangri, director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Poarta Albă.
Programul, cu o valoare anuală de peste 12 milioane de euro, are ca scop reducerea abandonului școlar dar și combaterea sărăciei.

În următoarele săptămâni, asistenții sociali și directorii de grădinițe vor stabili ce copii pot fi incluși în acest program.

Comments

comments