OMNIA csm husi tenis

Costul orar al forței de muncă a crescut!

martie 9th, 2016 | de H PS
Costul orar al forței de muncă a crescut!
Economie

Costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 6,54%, în trimestrul IV din 2015, fată de aceeași perioadă a anului precedent, și de 11,42% fată de același trimestru al anului anterior, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS), ne informează Capital.ro

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, pe principalele activităţi economice, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) se observă în sănătate şi asistenţă socială (26,50%), învăţământ (19,32%) şi alte activităţi de servicii (16,10%). Creşterile costului orar al forţei de muncă din activităţile sectorului bugetar au fost influenţate, în principal, de aplicarea prevederilor legale în domeniu. Scăderi ale costului orar al forţei de muncă s-au înregistrat doar în industria extractivă (-2,70%). ” – Sursă INS.

Costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în majoritatea activităţilor economice, faţă de trimestrul III 2015. Cele mai semnificative creşteri s-au înregistrat in asistenta sociala si in sănătate (19,82%), aplicării prevederilor legale pentru personalul plătit din fonduri publice, tranzacţii imobiliare (11,60%) şi construcţii (10,54%).

Comments

comments