OMNIA csm husi tenis

Credit cu istoric negativ poate fi cea mai buna alegere pentru tine

mai 23rd, 2022 | de husipesurse
Credit cu istoric negativ poate fi cea mai buna alegere pentru tine
Lifestyle

Poate ați auzit că o bancă este singura modalitate de a acorda împrumuturi în economia actuală. Deși acest lucru este încă valabil pentru mulți oameni, un număr tot mai mare de persoane aleg să contracteze un credit cu istoric negativ nebancar pentru a finanța un proiect sau pentru a incepe o afacere.

Un împrumut de la o instituție nebancară poate fi soluția perfectă pentru o serie de motive. Dacă te-ai gândit să iei un credit cu istoric negativ, este posibil să te întrebi dacă un împrumut nebancar este alegerea potrivită pentru tine. La urma urmei, nu toți furnizorii de împrumuturi nebancare sunt creați la fel. În acest articol, vom răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de obținerea unui împrumut bancar vs. contractarea unui împrumut nebancar și vă vom oferi câteva informații despre motivele pentru care un împrumut nebancar poate fi cea mai bună alegere pentru dvs.

Care este diferența dintre un împrumut nebancar și un împrumut bancar?

Principala diferență între un împrumut nebancar și un împrumut bancar este tipul de creditor cu care lucrați. Un împrumut nebancar se acordă, de obicei, între persoane fizice și întreprinderi. Pe de altă parte, un împrumut comercial este de obicei emis de o bancă. Există, de asemenea, diferențe de reglementare între cele două, principala fiind aceea că un împrumut bancar este de obicei fără dobândă, în timp ce un împrumut nebancar poate fi bazat pe dobândă.

Ar trebui să luați un credit cu istoric negativ nebancar?

Mulți oameni se întreabă dacă ar trebui să contracteze un împrumut cu istoric negativ nebancar sau un împrumut bancar. Ambele au avantajele lor, dar există câteva diferențe primare între cele două. Vom trece în revistă aceste diferențe mai jos. Pentru a înțelege mai bine când un împrumut nebancar ar putea fi potrivit pentru dumneavoastră, ar trebui să vă gândiți la proiectul sau achiziția dumneavoastră. Există multe cazuri în care un împrumut nebancar are sens, dar pentru alte tipuri de finanțare, un împrumut bancar poate fi o opțiune mai bună.

Este un împrumut nebancar același lucru cu un împrumut personal?

Un împrumut personal este exact ceea ce pare a fi: un împrumut personal de la un creditor privat. Un împrumut nebancar, în schimb, este un împrumut care nu provine de la o bancă și nu este susținut de o garanție guvernamentală de împrumut. În timp ce ambele tipuri de împrumuturi sunt folosite pentru a achiziționa bunuri și servicii, un împrumut nebancar este adesea folosit pentru investiții și extinderi de afaceri care nu necesită o plată în numerar în avans.

Avantajele unui împrumut nebancar

Obținerea unui împrumut de la un creditor nebancar poate avea unele avantaje față de obținerea unui împrumut de la o bancă. În primul rând, ratele dobânzilor la un credit cu istoric negativ nebancar pot fi mai mari. De asemenea, unii creditori nebancari oferă o rată mai bună la împrumuturile pe termen scurt, cum ar fi creditele ipotecare și avansurile de numerar, în timp ce alții pot oferi o rată mai bună la împrumuturile pe termen mai lung, cum ar fi împrumuturile pentru locuințe și împrumuturile auto. Există, de asemenea, câteva dezavantaje de luat în considerare atunci când alegeți între un împrumut nebancar și un împrumut bancar. Unul dintre acestea fiind faptul că un împrumut bancar vine cu o mulțime de documente și reglementări care pot fi dificil de înțeles dacă sunteți un împrumutat pentru prima dată. Pe de altă parte, un credit cu istoric negativ nebancar se face adesea pe bază de numerar și există mai puține reglementări.