OMNIA csm husi tenis

Cum să alegi o insulă pentru bucătărie

noiembrie 3rd, 2020 | de husipesurse
Cum să alegi o insulă pentru bucătărie
Lifestyle

O bucătărie modernă, are obligatoriu o insulă foarte bine aleasă. Desigur că, mai întâi de toate trebuie să ai spațiu pentru o insulă pentru că, așa cum arată și numele ei, ea nu trebuie lipită de alte mobile și prin urmare trebuie să ai loc de circulație pe toate laturile.

O insula de bucătărie versatilă și bine amplasată poate:

  • Găzdui mai multe persoane care gătesc în același timp
  • Furniza o suprafață suplimentară pentru prepararea mesei
  • Oferi soluții în plus pentru depozitare
  • Acționa ca un spațiu principal de lucru
  • Adăuga atractivitate unei bucătării, in special bucatariile rustice
  • Oferi familiei un loc de adunare suplimentar pentru socializare, mic dejun, teme sau alte sarcini casnice.

Nu toate insulele sunt potrivite pentru toate bucătăriile. Este important sa înțelegeți diferențele înainte de a investi bani și timp în acest upgrade.

Insulă de bucătărie la comandă vs. Insulă de-a gata

Pentru multe familii bucătăria este una dintre cele mai importante camere din casă, de aceea o insulă bine aleasă îi poate adăuga valoare permanentă. Dacă nu ai cumpărat de la început mobilier de bucătărie care să aibă și insulă, atunci trebuie să cumperi sau să o faci la comandă. Planifică și începe cu măsurători, să fii sigur că ceea ce cumperi încape acolo, nu este prea mare sau prea mică. Este mai greu să găsești insulă de-a gata, aceeași culoare, mărimea potrivită, același stil, eventual același tip de blat ca și restul mobilei din bucătăria ta, de aceea sfatul multor designeri este să îți faci una la comandă și atunci vei avea ce ai nevoie.

În acest mod poți opta pentru un design personalizat pentru a obține cea mai mare flexibilitate în dimensiuni, caracteristici și stil.

Ia în considerare atât modul în care insula va completa designul actual al bucătăriei tale, precum și modul în care va funcționa. Trebuie să ai foarte bine în minte conturat de ce ai nevoie de o insulă: spațiu suplimentar să pregătești alimentele? un loc la care să gătești? unde să se ia masa? depozitare? O insulă la comandă poate fi, de asemenea, capabilă să găzduiască o suprafață de gătit suplimentară (aragaz, cuptor încorporat) sau o chiuvetă.

Nu uita sa schimbi ferestrele cu unele mari si eficiente energetic. Lumina va pune in valoare spatiul creat. Cu ferestrele Salamander se pot crea spatii de pana la 6 m2, practic cat un perete intreg.

Alege cu atenție scaunele

O insulă de bucătărie care include scaune va oferi funcții suplimentare. Dacă vreți să adăugați scaune, acest lucru va influența stilul, lățimea și înălțimea insulei. Când o comandați trebuie să vă asigurați că există spațiu destul pentru picioare și spațiu pentru toate scaunele pe care vreți să le includeți.

Scaunele trebuiesc alese ca să se potrivească cu înălțimea și stilul mesei, dar și cu mobilierul din restul bucătăriei. De asemenea nu trebuie să fie prea voluminoase, astfel încât să vă puteți mișca confortabil în jurul mesei.

Insule pentru bucătării mici

Majoritatea bucătăriilor mici pot include o insulă de bucătărie, dar există câteva considerații speciale atunci când proiectați într-un spațiu mic. Optează pentru un design deschis, cu rafturi de depozitare deschise sau fără depozitare, pentru a împiedica bucătăria să se simtă înghesuită.

O măsuță cu roți, mobilă, poate fi o altă opțiune bună pentru o bucătărie mică, deoarece poate acționa ca o insulă atunci când este necesar, și totuși poate fi mutată din drum când ai nevoie de mai mult spațiu de mișcare.

Comments

comments