OMNIA csm husi tenis

Cum se alege corect dusul pentru baia ta?

martie 14th, 2022 | de husipesurse
Cum se alege corect dusul pentru baia ta?
Lifestyle

Atunci cand dimensiunile baii sunt limitate sau daca o tava de dus deja instalata este mica, cabina de dus trebuie studiata cu atentie pentru a se asigura ca este la fel de functionala si confortabila, atat in ceea ce priveste spatiul interior, cat si dimensiunea usilor atunci cand sunt deschise.

Dusuri mici: dar cat de mici?

Definitia „baii mici” si, in consecinta, a „dusului mic” poate fi subiectiva si poate varia mult in functie de constructia proprietarului. In ceea ce priveste dimensiunile contemporane ale caselor, bailor si dusurilor, am putea distinge intre:

  1. Dus foarte mic: 70 x 70 cm. Aceasta dimensiune a cabinei de dus era destul de comuna pana acum cateva decenii, dar acum este foarte rara (si nu o recomandam, deoarece este foarte dificil sa te misti si sa te speli intr-un astfel de spatiu).
  2. Cabina dus 80×80dus mic. Desi nu este foarte confortabil, un dus patrat de 80 cm patrati poate fi o solutie pentru bai mini, bai secundare sau de serviciu, bai in case de vacanta sau mansarde. Cu toate acestea, daca este posibil, ar fi de preferat sa se adauge cel putin zece centimetri pe una dintre cele doua laturi, pentru a facilita deplasarea.
  3. Dus standard: 70 x 90 cm. Una dintre cele mai comune cabine de dus din apartamentele de astazi: aceasta este de dimensiuni medii, suficient de confortabila pentru a te putea deplasa in ea. Chiar si 80 x 90 cm ar putea fi mai confortabil.
  4. Dus mare: de la 90 x 90 cm, zona de dus devine suficient de confortabila pentru o persoana de talie medie. Exista, de exemplu, pe piata cabine de dus de 80 x 100 cm sau 90 x 120 cm, care permit crearea unei zone de dus foarte spatioase si aerisite.

Prin urmare, in acest post, vom lua in considerare cabine de dus potrivite pentru cabine de dus cu o dimensiune maxima de 80 x 80 cm.

Dusuri mici?

Atunci cand dusul este foarte mic, trebuie sa acordati atentie la 2 lucruri:

  • spatiul pentru a intra in dus;
  • dimensiunile exterioare (si interioare) ale usilor.

Spatiul de intrare este important atunci cand se iau in considerare cabinele de dus cu usi glisante: o cabina dus 80×80 , de exemplu, are un spatiu de intrare limitat, avand in vedere dimensiunea usilor fixe si suprapunerea usilor glisante. Dimensiunile exterioare ale usilor trebuie sa fie luate in considerare mai ales in raport cu mobilierul si accesoriile din jur. De fapt, daca baia este mica, este posibil ca acestea sa fie la doar cativa centimetri distanta de dusul propriu-zis.

Ce solutii de dus pentru bai mici sunt, prin urmare, mai functionale?

Cabina de dus cu usi glisante este suficient de confortabila pentru cabine de dimensiuni standard (80 x 80 cm, de exemplu), dar este recomandabil sa verificati spatiul de intrare consultand fisele tehnice ale modelelor (in functie de dimensiunea profilelor si de sistemul de glisare, suprapunerea usilor poate lua cativa centimetri). La modelele de acest tip se intra/se iese prin coltul cabinei de dus.