OMNIA

Cursuri de șah pentru copii

septembrie 13th, 2017 | de Husi Pe Surse
Cursuri de șah pentru copii
Local

Reprezentanții Clubului de șah “Gambit” Huși au anunțat că vor relua cursurile de șah pentru copii. Primele vor avea loc pe 15 septembrie, de la ora 16.15, la Pădureni, pe 16 septembrie, ora 9.30, la Huși, și pe 17 septembrie, la Arsura, Stănilești și Râșești, de la orele 9.30, 10 și 11.

Sursa: <<Obiectivul-de-Vaslui>>

Șahul (de la cuvântul persan shah, „rege”) este un joc de strategie între doi jucători.

Forma curentă a jocului a apărut în sudul Europei, în a doua jumătate a secolului al 15-lea, după ce a evoluat de la un joc similar mult mai vechi din India. În ziua de azi șahul este cel mai popular joc ce se poate juca acasă, în cluburi, pe internet, prin corespondență sau în turnee.

Regulile oficiale ale jocului sunt întreținute de Federația Internațională de Șah sau FIDE. Jocul se desfășoară pe tabla de șah. Aceasta are o formă pătrată și este împărțită în 8 linii și 8 coloane ce formează 64 de pătrate cu suprafețe egale, numite câmpuri colorate alternativ în alb și negru. La început fiecare jucător are 16 piese: 8 pioni, 2 turnuri (ture), 2 cai, 2 nebuni, un rege și o regină. Unul dintre jucători controlează piesele albe iar celălalt piesele negre. Jucătorii mută pe rând, respectând anumite reguli; prima mutare (începutul partidei) revine jucătorului cu piese albe. Scopul jocului este obținerea matului. Acesta survine atunci când un rege este atacat și nu poate evita capturarea.

Comments

comments