OMNIA csm husi tenis

Daca primaria Husi nu le cumpara locuintele , rromi de la „grajduri” ajung in strada !

august 14th, 2015 | de Husi Pe Surse
Daca primaria Husi nu le cumpara locuintele , rromi de la „grajduri” ajung in strada !
Local

PROBLEMÃ… Primãria municipiului Husi este nevoitã sã cumpere cele 12 locuinte sociale, improvizate în urmã cu 7 ani, într-un grajd apartinând SC Goscomloc, unde au fost mutate familiile de rromi, care ocupau, pânã atunci, un imobil retrocedat, de pe strada “Stefan cel Mare”. Numai cã unii consilieri au contestat vehement initiativa, spunând cã, înainte de a aviza de principiu un asemenea proiect, sã fie avansate niste costuri, pentru a se vedea rentabilitatea achizitiei. “Dacã nu cumpãrã Primãria HusI aceste spatii, ar putea cumpãra altcineva, care sigur îi va da afarã pe rromi. Si apoi sã nu ne plângem cã ne trezim cu ei aici, cerându-ne case sociale”, au avertizat, în replicã, sustinãtorii initiativei.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Originala solutie a fost gasita de fostul primar al orasului , liberalul Tudor Stafie, de comun acord cu seful Partidei Rromilor, Ilie Taru.

De altfel, nu ar fi prima datã când Primãria achizitioneazã spatii pentru cazurile sociale. Anterior, de la societatea Recon, administratia localã a cumpãrat douã etaje ale unui bloc, unde, în ciuda faptului cã sunt garsoniere mici, cu baie comunã pe hol, aici locuiesc familii cu copiii, care nu ar avea nicio posibilitate sã îsi ridice sau sã îsi achizitioneze, prin forte proprii, o locuintã.

Sursa vremeanoua.ro

Comments

comments