OMNIA csm husi tenis

”Dăruiește bucurie!” – proiect umanitar implementat de Clubul Rotary Huși

aprilie 9th, 2019 | de Husi Pe Surse
”Dăruiește bucurie!” – proiect umanitar implementat de Clubul Rotary Huși
Local

Miercuri, 3 aprilie 2019, a fost o zi deosebită pentru copiii de la Grădinița nr. 4. În urma implementării proiectului ”Dăruiește bucurie!” de către Clubul Rotary Huși, începând cu această dată, unitatea beneficiază de o cameră amenajată și dotată corespunzător pentru a facilita integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă. Totul în jur este prietenos și parcă desprins dintr-o poveste. Pe rafturile mobilierului în formă de castel, stau seturi speciale pentru terapia ABA; kituri educaționale pentru cunoașterea mediului înconjurător, educarea limbajului, matematică, educație pentru societate etc.; softuri educaționale ce vizează diferite domenii; jucării educative, planșe și tot aici este montată aparatura necesară unei camere de proiecție (laptop, videoproiector, ecran, suport etc.).

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Doamna Gabriela Bobârnat, responsabilă de structură la Grădinița de Copii nr. 4 și totodată membră a Clubului Rotary Huși, a precizat următoarele lucruri în legătură cu acest proiect:

Drumul unui proiect, de la primele idei și până la realizarea lui finală, necesită timp, energie, determinare, dar nimic nu este prea greu, complicat sau de netrecut dacă oamenii implicați în acest demers acționează ca o echipă unită. Toți membrii Clubului Rotary Huși am fost de acord să inițiem acest proiect pentru a oferi un sprijin, o șansă în plus copiilor cu cerințe educaționale speciale, donând diferite jocuri tuturor grădinițelor din orașul nostru și amenajând o cameră  la Grădinița nr. 4, astfel încât să facilităm dezvoltarea psihosenzorială și cognitivă a preșcolarilor înscriși în această unitate.

Probabil vă întrebați cum se realizează concret acest lucru. Materialele pe care le vedeți aici sunt folosite atât pentru lucrul individual, cu fiecare preșcolar în parte, dar și pentru activități frontale, cu întreaga grupă, când copilul cu cerințe educaționale speciale lucrează alături de colegii lui, este valorizat, stimulat, este ajutat să-și dezvolte abilitățile, încrederea și stima de sine.

Spuneam la început că implementarea unui proiect e ca un fel de drum pe care pornești cu gândul la ținta finală. Pe acest drum noi nu am pornit singuri, ne-au fost alături oameni generoși care au înțeles că, prin aportul adus, le-au dăruit copiilor nu doar jucării, materiale diverse sau alte lucruri, au dăruit mai mult de atât, au dăruit  bucurie.

În numele meu și al colegilor de la Clubul Rotary aș vrea să mulțumesc tuturor sponsorilor, societăți comerciale sau persoane fizice, care ne-au ajutat să facem din acest proiect o poveste de succes:

 Omnia, prin persoana doamnei Diana Căciulă – sponsor principal;  

Doamna Mirela Balan, artist plastic;

Bit Cake, prin persoana domnului Filip Cosmin;

Anta 95, prin persoana domnului Dominte Ion;

Emaprest, prin persoana domnului Michiu Mihai;

Domnul Mihai Cehan;

Domnul  Dumitru Lazăr;

Doamna Daniela Tonică;

Domnul Tiberiu Tiron.

Cadrele și părinții  de la Grădinița de Copii cu Program Normal nr. 4 Huși și nu în ultimul rând, le mulțumim tuturor celor care au participat la balul caritabil organizat în data de 8 Martie 2019.

De un mare ajutor în derularea proiectului nostru ne-a fost organizația de tineret Interact  care a înțeles corect și a pus în practică deviza noastră, a celor din clubul Rotary ” A servi mai presus de tine”.

DSC_0277 DSC_0280 DSC_0281 DSC_0284

Comments

comments