OMNIA csm husi tenis

De astăzi , medicii de familie hușeni nu mai au contract cu Casa de asigurări de sănătate

aprilie 1st, 2016 | de H PS
De astăzi , medicii de familie hușeni nu mai au contract cu Casa  de asigurări de sănătate
Local

De astazi, 1 aprilie, medicii de familie din toata tara nu mai au contract cu Casa de asigurari de sanatate.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Noi vom face consultatii in continuare gratis la toti pacientii asigurati , dar fara sa eliberam documente medicale ( trimiteri, retete compensate etc.) deoarece acestea pot fi imputate de curtea de conturi si suportate de medici , asa cum s-a mai intamplat.

Pacientii trebuie sa inteleaga situatia, ei vor fi consultati in continuare, cabinetele vor fi deschise la program, cei care vor avea probleme medicale urgente le pot rezolva in policlinici platind consultatia si astfel vor putea obtine documente gratuite. Pacientii trebuie sa pastreze chitantele care pot sa fie decontate de casa de asigurari, fiind asigurati.

Casa de asigurari trebuia sa pregateasca un contract negociat cu medicii de familie, dar nu a facut-o. Ei nu vor sa mai fie pusi in situatia de a semna un contract fara negocieri.

De ce?

– pentru imputarile facute la documentele nevalidate in sistem ( nu din vina medicului)
– pentru imputarile documentelor medicale care au fost date de medic pacientului bolnav si a carui scrisoare medicala expirase
– pentru un sistem informatic care merge prost si haotic
– pentru ca este impus un timp de lucru la pacient si nu poti depasi 20 consutatii pe zi ,desi medicul totusi consulta si peste acest numar ( nu poti sa lasi bolnavul sa plece pentru ca s-a terminat programul de cosultatii sau nr de ordine . Nu este uman ; medicii nu au fost platiti pentru consultatiile efectuate peste numarul impus de Casa de Asigurari de sanatate
– pentru ca medicii de familie nu au primit si ei marirea de procent ca si colegii din spitale cu acelasi grad profesional.
SI EI AU NEVOIE DE O PENSIE LA BATRANETE , NU E FIRESC?
– Si asistentele medicilor de familie au nevoie de o marire de salarii la fel ca si colegele lor din spitale.

Articol redactat in colaborare cu doamna doctor Plaier Liliana.

Comments

comments