OMNIA csm husi tenis

De ce colțarele sunt potrivite pentru hol

februarie 19th, 2021 | de husipesurse
De ce colțarele sunt potrivite pentru hol
Lifestyle

Holul ajută la formarea primelor impresii, dat fiind faptul că reprezintă primul contact a oaspeților cu locuința. Un coridor mobilat cu bun gust este cartea de vizită a proprietarilor.

 

Accentul se pune pe obiectele de mobilier (dulap, bibliotecă, colțar, pantofar) deoarece ocupă un spațiu semnificativ și ajută la depozitarea lucrurilor.
În continuare dorim să vă expunem o serie de beneficii și criterii pentru selectarea colțarului ideal.

Funcții multiple. Colțarul servește două funcții – cea practică și estetică. Din punct de vedere practic, colțarul contribuie la crearea unei șederi mai confortabilă.

Completează design-ul încăperii. Datorită faptului că ajută la umplerea spațiului, un colțar poate determina formarea unui imagini de ansamblu a locuinței, de exemplu, pe acesta se pot așeza perne sau pături care dețin cromatica mediului înconjurător.

Relaxare încă de la intrarea în locuință. De cele mai multe ori un invitat dorește să stea doar câteva minute, iar un colțar este locul potrivit pentru a se relaxa. În acest mod se evită stânjenitoarele momente în care se așteaptă la ușă.

Confort. Scaunele potrivite holului sunt adesea fără spătar și incomode. Un colțar este asemănător cu un pat, prin folosirea arcurilor sinusoidale și a spumei poliuretanice de înaltă rezistență se obține confortul dorit.

Criterii pentru selectarea colțarului din hol
Acordați atenție și formei camerei (dacă aveți un hol dreptunghiular, colțarul ar trebui să fie mai îngust, astfel încât să nu împiedice trecerea și mișcarea. Dacă aveți un coridor pătrat, puteți opta pentru un colțar cu mânere/cotiere, iar în cazul în care holul are o formă neregulată, este bine să alegeți o formă circulară a acestuia);
Este important ca obiectul de mobilier să fie în concordanță cu designul de la intrare. Dacă pe hol există un dulap sau alte piese mobilier, colțarul trebuie să se potrivească organic cu stilul și culorile din jur;
Colțarul trebuie să aibă o tapițerie bună, de înaltă calitate (pielea poate fi o variantă sigură, este mai ușor de curățat și are un aspect suficient de atractiv);
Atunci când alegeți un colțar, luați în considerare varietatea lor – acestea pot fi drepte, unghiulare, fără rame și fără brațe. Fiecare dintre ele va aduce o notă de personalitate în încăpere;
Oricare dintre colțare poate fi decorat cu perne frumoase și covoare/pături tricotate.

Luați în considerare și un mobilier pentru hol la care poate nu v-ați gândit, dar care va contribui la crearea propriului stil.