OMNIA csm husi tenis

De ce sa cumperi un monitor widescreen ?

septembrie 29th, 2022 | de husipesurse
De ce sa cumperi un monitor widescreen ?
Lifestyle

Pe masura ce PC-urile au evoluat, si ecranele au evoluat, luand forme si caracteristici noi. Cea mai recenta obsesie? Monitoare cu ecran lat si monitoare ultrawide.

Renuntand la raportul de aspect tipic de 4:3 din trecut, aceste afisaje noi si elegante va permit sa vedeti mai mult, sa creati cu o claritate mai buna si sa lucrati sau sa va jucati cu detalii uimitoare. Sa dezvaluim principalele avantaje ale adaugarii unui monitor cu ecran lat la statia de lucru.

Trebuie sa mentionam inainte ca puteti gasi inclusiv monitoare refutbished cu astfel de proprietati. Puteti vedea mai multe detalii aici si puteti gasi monitoarele de care aveti nevoie la doar un click distanta.

Ce este un monitor cu ecran lat?

In primele zile ale computerului personal, monitoarele imitau raportul de aspect standard de 4:3 al unui televizor. „Raportul de aspect” descrie raportul dintre latimea si inaltimea afisajului.

Odata cu cresterea continutului de inalta definitie (HD), raportul de aspect al monitoarelor avansate cu rezolutie mai buna a inceput sa se schimbe la 16:9.

Aceasta inseamna ca raportul latime-inaltime a luat un format mai lung, mai dreptunghiular, fata de afisajul obisnuit, in forma de caseta. Monitorul cu ecran lat alungit ofera un efect captivant cu o calitate imbunatatita a imaginii.

Majoritatea monitoarelor cu ecran lat folosesc noul raport de aspect 16:9 pentru a-si afisa continutul. Cu exceptia cazului in care continutul media pe care il vizionati a fost creat intr-un raport de 4:3, toate canalele YouTube® pe care le vizionati, filmele pe care le transmiteti in flux si jocurile video pe care le jucati vor aparea in format HD.

Ati vizionat vreodata un film in definitie standard si apoi din nou in HD? Probabil ai observat mult mai multe detalii in decoruri, costume si chiar in actiunea principala pentru ca aveai o gama vizuala mai larga.

Cand suportul media este decupat pentru a se conforma unui raport de aspect standard de 4:3, pierdeti multe dintre detaliile de la periferie.

Rezolutie versus raport de aspect

Cand alegeti un afisaj cu ecran lat, este important sa nu confundati raportul de aspect cu rezolutia. Rezolutia monitorului se refera la numarul de pixeli care pot fi afisati pe ecran si afecteaza foarte mult calitatea imaginii.

Probabil ati auzit zvonul despre televizoarele 4K in care fiecare detaliu este definit cu o acuratete clara. Monitoarele pentru PC cu ecran lat pot fi echipate si cu rezolutie 4K, dar alte rezolutii disponibile includ 720p, 1080p sau 2K.

In timp ce raportul de aspect va fi intotdeauna 16:9, rezolutia se modifica pe fiecare panou de afisare. Fiti constienti, atunci cand luati o decizie de cumparare, ca doar pentru ca un monitor poate fi considerat ecran lat, acest lucru nu inseamna ca este capabil in mod inerent sa accepte continut HD, Full HD (FHD) sau Ultra HD (UHD).

Ce este un monitor ultrawide pentru PC?

Pentru cei care doresc sa-si imbunatateasca experienta de calcul, un monitor cu ecran ultrawide ofera un raport de aspect de 21:9. Acest raport seamana mai mult cu cel al unui ecran de cinema decat al unui monitor cu ecran lat standard, ceea ce il face alegerea ideala daca doriti sa aduceti o experienta de vizionare incredibila, cinematografica, direct pe computer.

Articol de dab-it.ro