OMNIA csm husi tenis

Deputat Aurel Caciula – Peste 9,5 milioane de lei pentru amenajarea a 137 de grupuri sanitare in scolile din judet!

iunie 25th, 2019 | de Husi Pe Surse
Deputat Aurel Caciula –  Peste 9,5 milioane de lei pentru amenajarea a 137 de grupuri sanitare in scolile din judet!
Local
Peste 9,5 milioane de lei pentru amenajarea a 137 de grupuri sanitare in scolile din judet
In luna iunie a intrat in vigoare, prin publicarea in Monitorul Oficial nr. 459, Hotararea de Guvern nr. 363/2019 din 30 mai 2019 privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat catre bugete locale, prevazute in bugetul Ministerului Educatiei Nationale, pentru finantarea in anul 2019 a unor cheltuieli de capital ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat.
„Toate cele 137 de scoli si gradinite din judet care inca mai au toaletele in curte vor primi astfel fondurile necesare amenajarii grupurilor sanitare si conectarii la utilitati. O masura foarte buna , deoarece prin asigurarea de conditii optime pentru invatamant , se face inca un pas inainte in ceea ce priveste obiectivul final si anume ,accesul la o infrastructura moderna si de calitate pentru copii din judetul Vaslui .” a declarat pentru HUSIPESURSE – deputat Aurel Caciula.
cover-aurel-caciula
Guvernul PSD a alocat fonduri pentru efectuarea lucrărilor de amenajare și asigurare cu utilități a grupurilor sanitare din unitățile de învățământ preuniversitar. La începutul anului școlar, peste 1.000 de școli aveau toalete nedotate sau amplasate în curte, potrivit Mediafax.
 

În nota de fundamentare a hotărârii se arată că prin proiect vor fi nominalizate 858 de unități de învățământ, iar sumele necesare executării acestor lucrări sunt prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei Naționale.

Ministerul Educației reamintește că în anul 2017, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat funcţionau 2.219 unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare. Însă, la începutul anului 2019, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat mai funcţionau 1.180 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcţiilor de învăţământ, arată comunicatul.

„Guvernul României a adoptat  o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900 mii lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare și asigurare cu utilități a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Această sumă a fost alocată în bugetul Ministerului Educaței Naționale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unități ale administrației publice, încă din luna februarie a anului 2019”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Potrivit reprezentanților Ministerului, 61.500 de elevi vor avea condiții optime de studiu.

„Reamintim că în anul 2017, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat funcționau 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. În urma măsurilor întreprinse de Executiv și autoritățile locale, la începutul anului 2019, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau 1.180 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ”, mai precizează sursa citată.

sursa : https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-23176513-guvernul-alocat-fonduri-pentru-amenajarea-grupurilor-sanitare-scoli.htm

 

 

Comments

comments