OMNIA

Deputatul Caciula – promisiune respectata ! Drumul Husi-Iasi va fi asfaltat si modernizat !

octombrie 25th, 2017 | de Husi Pe Surse
Deputatul Caciula – promisiune respectata  ! Drumul Husi-Iasi va fi asfaltat si modernizat !
Local

” Am purtat discutii cu ministrul transporturilor ,Razvan Cuc, cu privire la reabilitarea Dn 28. Se continua asfaltarea cat tine vremea,in martie urmand finalizarea reabilitarii .Dn 28 Iasi -Dranceni este una din promisiunile facute , mie si husenilor. Consider ca este o masura benefica din punct de vedere logistic , pentru mediul de afaceri (curse regulate Husi-Iasi) , pentru persoanele care invata la facultatile din iasi , pentru cei care au nevoie de o legatura cu aeroportul , etc .” – a declarat deputatul Aurel Caciula pentru HUSIPESURSE

În cursul anului 2017, în judeţul Vaslui  au fost executate:

– 2 km de covoare asfaltice şi marcaje rutiere pe DN15D, în oraşul Negreşti;

– 2 km covoare asfaltice şi marcaje rutiere pe DN 15D, sector Mărăşeni – Vaslui;

– 2,1 km covoare asfaltice şi marcaje rutiere pe DN 15D, zona Cănţălăreşti;

–  9 km covor asfaltic şi marcaj rutier pe DN 2F, Dragomireşti lim. Judeţ Bacău;

– 6 km covor asfaltic şi marcaj rutier pe DN 24A, sector Popeni – Epureni;

– 6,5 km covor asfaltic şi marcaj rutier pe DN 24A, sector Berezeni – Vetrişoaia;

– 20 km covor asfaltic şi marcaj rutier pe DN 28, sectorul Drânceni – Vama Albiţa. Pe sectorul de beton de ciment al acestui drum naţional reparaţiile vor fi finalizate în anul 2018 prin turnarea de covoare asfaltice.

De asemenea, au fost executate reparaţii pe suprafeţe întinse, fiind folosite noile dotări şi personal specializat din cadrul DRDP Iaşi. Astfel, au fost executate repaaraţii pe următoarele sectoare:

– pe DN 15 D au fost executate covoare în regie şi marcaje rutiere pe 2 km de la Ştefan cel Mare la Cănţălăreşti;

– pe DN 24A au fost turnate covoare asfaltice pe 2 km, pe sectorul Floreni – Murgeni.

Totodată, în anul 2017 au fost executate reparaţii asfaltice pe o suprafaţă de peste 50.000 mp pe celelalte drumuri naţionale.

În cursul anilor 2016 şi 2017, în cadrul Acordului – cadru, au fost executate cu terţii covoare asfaltice pe 47,8 km din drumurile naţionale aflate în administrarea SDN Bârlad, valoarea acestora fiind de peste 5 milioane euro.

În ultimii doi ani au fost înlocuite pe drumurile naţionale peste 1600 ml de parapete metalice degradate.

La SDN Bârlad sunt în derulare lucrări pe baza acordurilor cadru încheiate cu prestatori pentru executarea lucrărilor de pregătire pentru iarnă a drumurilor naţionale: pregătire baze de deszăpezire, instalare semne de circulaţie specifice iernii, colmatări fisuri, întreţinere acostamente, asigurare scurgere ape etc.

O importantă investiţie a DRDP Iaşi s-a derulat în judeţul Vaslui, respectiv achiziţionarea şi instalarea unei staţii moderne şi de mare capacitate de producere asfalt. Cu asfaltul produs aici vor fi asfaltate în anul 2018 drumurile naţionale din partea de sud a Moldovei. O atenţie specială va fi acordată în acest sens drumurilor naţionale care parcurg Valea Prutului(DN 24A şi DN 26), drumul de legătură Vaslui – Bacău – DN 2F şi DN 15D, drum de legătură Vaslui – Neamţ.

 

22811169_10214924420969801_2076423221_n

Comments

comments